Un beneficiar de la Centrul Pilot Cărbuneşti a fugit, după vizita aici a consulului onorific al Luxemburgului

517

Centrul Pilot de la Târgu-Cărbuneşti s-a bucurat, marţi, de vizita consulului onorific al statului Luxemburg, Mihai Ferariu. Consulul venise în Gorj să verifice de fapt, cum funcționează instituția după reorganizarea prin separare a centrului în două instituții distincte, dar şi în urma unor sesizări. La o zi după ce consulul a părăsit instituţia realizată cu bani luxemburghezi, din centrul pilot a fugit unul dintre beneficiari, supărat de comportamentul abuziv al directorului Unităţii Protejate “SF. Constantin”, Gheorghe Remetea. Băiatul a fost readus, miercuri, în centru, Remetea negând existenţa incidentului, deşi l-a adresa comportamentului acestuia unii tineri din centru au făcut mai multe sesizări către presă.
Anul trecut, Centrul Pilot de Recuperare şi Reintegrare pentru Tinerii cu Handicap Uşor de la Cărbuneşti, realizat în urmă cu peste un deceniu printr-un parteneriat angajat între Fundaţia “Prinţul Henry şi Prinţesa Margareta” din Luxemburg, Secretariatul de Stat pentru Persoanele cu Handicap şi Primăria oraşului Tg-Cărbuneşti, a fost împărţit în două. Noile instituţii au primit următoarele denumiri: Centrul de Recuperare și Reabilitare Cărbunești și Unitatea Protejată “Sf.Constantin” și Centrul de Formare Profesională Tg.Cãrbunești. Schimbările pare că nu au fost aduse şi la cunoştinţa luxemburghezilor, astfel că, marţi, consulul a fost nedumerit de nerespectarea protocolui de funcționare al centrului care prevedea funcționarea acestuia sub forma în care a fost constituit cu câțiva ani în urmă. Ferariu a venit în centru însoțit de Dumitru Cotrună, directorul DGASPC Gorj, care i-a explicat motivele schimbărilor, consulul promiţând că mai revine în centru pentru că primise şi unele seizări.
Coincidenţă sau nu, la o zi după plecarea lui Ferariu un beneficiar al centrului a fugit din instituţie, spun colegii acestuia, supărat de comportamentul directorului Remetea, care ar fi jignit mai mulţi tineri din instituţia pe care o conduce. Se pare că, se înregistrase o ceartă cu bucătarul centrului acuzat de Remetea că ar fi sustras o bucată de pâine. Tânărul care a fugit din centrul pilot, a fost găsit la domiciliul acestuia şi readus în instituţie.
Contactat telefonic, directorul Gheorghe Remetea a negat incidentul, spunând că, nimeni nu fugise, băiatul “respectiv” fiind acolo. Acesta a declarat că nu are un comportament abuziv faţă de tinerii din centru, negând sesizările telefonice ale beneficiarilor către presă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here