UM Sadu îşi păstrează angajaţii

121
Uzina Mecanică Sadu nu va face disponibilizări de personal anul acesta. Administratorul special al uzinei, Marcel Hoară, spune că unitatea şi-a întocmit un plan de reorganizare care aşteaptă să fie aprobat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi care nu presupune reduceri de personal.

Singurele reduceri de personal vor fi cele pe cale naturală, respectiv pensionările, Hoară spunând că ia în calcul şi varianta angajării unor specialişti pe perioadă determinată.

Administratorul special spune că planul de reorganizare nu presupune şi ştergerea datoriilor istorice de peste 110 milioane lei, datoriile respective urmând să fie soluţionate prin “metode comerciale”, care să nu împovăreze bugetul. Hoară nu a dezvăluit în ce ar consta metodele respective, el precizând că, după discuţiile din CSAT, planul de reorganizare va deveni public. El afirmă, în schimb, că uzina are comenzile asigurate pentru anul în curs şi îşi face deja planurile de producţie pentru 2011 şi 2012, fiind pentru prima dată când lucrurile evoluează într-o direcţie pozitivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here