Ultima reprezentație în sezonul regulat – Energia, favorită certă în fața Timișoarei

292

Energia se pregătește deja pentru duelul cu Știința Dedeman Bacău din play-off, iar acest ultim meci de pe teren propriu, cu Poli Timișoara, poate fi considerat și un foarte bun antrenament înainte de confruntările cu băieții lui Eliodor Voica.

Campionatul intern se reia după pauza dedicată echipei naționale, Energia fiind în fața ultimului meci din acest sezon regulat. Partida cu Poli Timișoara nu ar trebui să le pună mari probleme băieților lui Liviu Andrieș, de multă vreme calificați în play-off, asta deși la ultimul meci, Energia a pierdut în fața ultimei clasate din Liga Națională. Andrieș este sigur că situația nu se va repeta și Energia va închide sezonul regulat cu un succes în fața propriilor suporteri: „După o pauză de trei săptămâni mai avem de disputat o partidă, cu Poli Timișoara, ultima din sezonul regulat al Ligii Naționale. Sunt convins că nu vom avea o evoluție cum a fost cea din meciul de la București, pentru că trebuie să încheiem acest campionat cu o victorie. O victorie care să ne dea moral pentru meciurile din play-off, plus că trebuie să mai punem la punct anumite probleme din punct de vedere al relațiilor de joc. Practic să pregătim așa cum trebuie play-off-ul. Este un meci de campionat pe care trebuie să îl tratăm cu seriozitate, nu cum l-am tratat pe cel de la București. Trebuie să câștigăm acest meci pentru a-i bucura pe suporterii și iubitorii de handbal de la Târgu Jiu, dar și pentru a ne consolida locul patru în clasament”, a declarat antrenorul echipei gorjene.

Probleme de lot
În fața Timișoarei, Liviu Andrieș va avea din nou o echipă din care vor lipsi câțiva jucători. Șelaru, accidentat la lotul național, va fi trecut pe foaia de joc a meciului cu Poli Timișoara tocmai din pricina unei alte accidentări, ceva mai serioasă, a lui Juzbasic: „Șelaru trebuie să fie apt pentru acest meci, chiar dacă nu este refăcut 100%, pentru că Martin Juzbasic are degetul în ghips. Cosmin Liberț are și el probleme medicale. Păiuș nu este nici el refăcut 100%. Roman are și el probleme și nu va fi pe teren pentru că a recidivat acea ruptură. Cei care sunt apți trebuie să pună osul la treabă și să câștige meciul cu Timișoara”, a declarat tehncianul Energiei.
Dacă sunt absențe, în lotul Energiei vom nota și o revenire, cea a pivotului Dan Ilieș, care a fost operat în acest sezon de hernie de disc, iar acum este gata din nou să intre pe teren într-un joc oficial: „Revine Ilieș pentru acest meci. Are dorință de joc și abia așteaptă să revină într-un meci oficial”, a confirmat Andrieș.

Obiectiv, să-și păstreze poziția
Locul 4 ocupat în prezent este rodul muncii depuse într-un sezon întreg, însă dacă în play-off lucrurile nu vor merge conform așteptărilor, Energia poate pierde chiar două poziții, rămânând în acest fel și în afara competițiilor europene. „Este un loc patru pe care l-am obținut prin rezultatele bune din acest campionat. Pentru ce ne-am propus la începutul campionatului este un loc bun, dar ținând cont de ce s-a întâmplat în acest campionat cred că puteam mult mai mult. Cred că puteam să fim mult mai sus, dacă am fi reușit macar o victorie din meciurile cu Dinamo. Dar acum trebuie să vedem ce facem cu Timișoara și în play-off. Acolo meciurile vor fi cu totul altele, cu alte exprimări, cu meciuri dure și agresive, pentru că fiecare echipă își apără șansele de a se califica mai departe. Am depus o muncă bună pentru acest loc patru, dar mai este de muncă, pentru că altfel, după tot acest efort, am putea să ne trezim pe locul șase. Trebuie să fim foarte concentrați și trebuie să ne menținem evoluțiile pe care le-am avut pe teren propriu”, apreciază antrenorul echipei gorjene, Liviu Andrieș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here