Ultima noapte de management a lui Neaţă

136

deschidereConsiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu se va întruni astăzi pentru a propune măsurile de sancţionare a managerului spitalului. Ieri au fost făcute publice neregulile constatate de comisia de control al Consiliului Judeţean, care vor duce la demiterea directorului spitalului.

Ancheta internă are loc după ce în urmă cu două săptămâni, la spitalul din Târgu-Jiu a murit o tânără de 17 ani, după ce i s-a administrat un antibiotic. Ministerul Sănătăţii a descoperit atunci că tânăra n-a putut fi salvată, după ce a intrat în şoc anafilactic, pentru că pe secţia ORL nu exista un tub de oxigen.

Comisia formată la nivelul Consiliului Judeţean Gorj a constatat aceleaşi nereguli pe care şi Ministerul Sănătăţii le-a consemnat în urmă cu două săptămâni. Există o debandadă în privinţa organizării pe secţii şi aparatură medicală neverificată. “Neregulile sunt grave şi nu stăm la discuţii. S-a întocmit raportul, l-am văzut, aştept să-mi fie înaintate propunerile şi îndiferent care sunt acestea, chiar şi cele radicale, nu ezit să le iau”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Procedura spune că în această situaţie, comisia trebuie să propună Consiliului de Administraţie măsurile.

Demisie, marţi la 14!

„Marţi, la ora 14,00 se va întruni de urgenţă Consiliul de Administraţie al Spitalului. Aştept propunerile”, a declarat Ion Călinoiu. Ca urmare a morţii tinerei de 17 ani în secţia ORL a Spitalului Judeţean Gorj, Ministerul Sănătăţii a făcut o anchetă şi a constatat deficienţe grave la spital. Imediat, Consiliul Judeţean a cerut demisia managerului spitalului şi pe cea a şefului de secţie, însă aceştia au refuzat. Ca să-i demită din funcţie, Consiliul Judeţean n-o putea face decât în baza unei anchete interne. Cel mai probabil, managerul Spitalului din Târgu-Jiu va fi demis în şedinţa Consiliului de Administraţie. După ce acesta va fi schimbat, noul manager trebuie să se organizeze şi la nivelul secţiilor. Pentru că la secţia ORL s-au constatat nereguli grave, noul menager trebuie să ia măsuri şi în această privinţă.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here