UCB, pregătită pentru admiterea din septembrie

192

UCBUniversitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu s-a pregătit pentru cea de-a doua sesiune de admitere. Aceasta se va derula în perioada 5-13 septembrie. Reprezentanţii UCB spun că aşteaptă şi de această dată un număr mare de studenţi.

Sesiunea de admitere din vară la Universitatea „Constantin Brâncuşi” a fost una reuşită, potrivit conducerii universităţii. Şi de această dată UCB pune la dispoziţie viitorilor studenţi o paletă largă de programe academice. „Avem locuri la toate specializările, studii universitare şi de masterat. Înscrierea candidaţilor are loc în perioada 5-13 septembrie, la sediile facultăţilor. Sperăm că şi la această sesiune de admitere să se prezinte un număr mare de candidaţi, la fel cum a fost şi în vară”, a declarat Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Beneficii oferite de UCB studenţilor

Reprezentanţii UCB susţin că tinerii au nenumărate motive să opteze pentru această instituţie de învăţământ superior. Între beneficiile oferite cursanţilor de către Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu reducerea taxei de şcolarizare pentru studenţii care urmează concomitent două specializări, astfel: studenţii care urmează simultan 2 specializări, cu taxă, beneficiază de reducerea taxei de şcolarizare cu 25% pentru fiecare specializare; studenţii care urmează simultan 2 specializări, din care una în regim cu taxă şi cealaltă în regim fără taxă, beneficiază de reducerea taxei de şcolarizare cu 25%” susţine purtătorul de cuvânt. De asemenea, UCB are încheiate acorduri şi parteneriate cu entităţi economice şi instituţii publice în vederea efectuării stagiilor de practică sau acordării unor facilităţi studenţilor, precum burse de studiu sau angajarea la finalizarea studiilor, asigurarea serviciilor de cămin-cantină pentru toţi studenţii solicitanţi. Alte beneficii oferite studenţilor sunt: dezvoltarea reţelei de transmitere a informaţiilor, prin introducerea serviciului internet la toate căminele studenţeşti; accesul la tehnica de calcul performantă în laboratoarele universităţii, la biblioteca centrală, bibliotecile facultăţilor şi biblioteca multimedia; acordarea sprijinului asociaţiilor studenţeşti (inclusiv sprijin financiar) în desfăşurarea activităţilor ştiinţifice, culturale, sportive, artistice; acordarea unor premii studenţilor cu performanţe deosebite la concursuri şi/sau manifestări ştiinţifice studenţeşti. În plus, Universitatea „Constantin Brâncuşi” are prevăzută şi o stimulare a studenţilor implicaţi în activitatea de cercetare ştiinţifică la nivelul universităţii şi oferă şi sprijin în alegerea carierei prin Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră a Studenţilor.

Minodora Sucea

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here