Trei şcoli din Târgu-Jiu au primit bani pentru proiecte

199

Pentru Colegiul Naţional „Virgil Madgearu”, Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” şi Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” a fost aprobată alocarea unor sume importante de bani.

În şedinţa Consiliului Local care a avut loc în urmă cu două zile, au fost aprobate cererile pentru acordarea unor sume de bani. Astfel, pentru Colegiul Naţional „Virgil Madgearu”, care implementează în parteneriat cu Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă un program de profesională a adulţilor Asistentă Personalizată, beneficiază de bani. În cadrul acestui program Colegiul „Virgil Madgearu” este responsabil cu formarea profesională respectiv plata salariilor lectorilor pentru efectuarea a trei cursuri a câte 720 de ore, costul unui curs ajungând la 42 de lei pe oră. Consiliul Local al municipiului Târgu-Jiu a aprobat alocarea sumei de 14.404 lei, pentru susţinerea proiectului. De o sumă importantă de bani a avut parte şi Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”, care a solicitat aceşti bani pentru buna desfăşurare a activităţilor din proiectul „Învăţăm Împreună” şi pentru plata drepturilor salariale parţial pe lunile ianuarie şi februarie 2011 pentru profesorii experţi. Conducerea liceului a cerut suma de 4.353 lei care a şi fost aprobată de către Consiliul Local. De bani pentru acelaşi proiect a beneficiat şi Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” care a cerut suma de 1.744 lei, bani care reprezintă diferenţa pentru achitarea drepturilor salariale pentru implementarea activităţilor din proiect. Tot în şedinţa de ieri a Consiliului Local a fost aprobată această sumă.

Grupul Şcolar Energetic va deveni Colegiu

Colectivul cadrelor didactice de la Grupul Şcolar Energetic au făcut un referat prin care au cerut primarului municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru să schimbe denumirea din Grup Şcolar în Colegiu. Aceştia au motivat că întrunesc toate condiţiile necesare prevăzute de metodologia şi legislaţia în vigoare.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here