Trei elevi din Gorj, la etapa națională a concursului ”Impuls Perpetuum”

241

La sfârșitul acestei săptămâni se va da startul etapei naționale a concursului de fizică și chimie pentru elevii din mediul rural ”Impuls Perpetuum”. Pe lista participanților se regăsesc și numele a trei elevi din județul Gorj, doi din Peștișani și unul din Peșteana-Jiu.

Etapa națională a concursului de fizică și chimie ”Impuls Perpetuum” se va desfășura anul acesta, în perioada 7 – 11 august, la Călărași. În urma desfășurării fazelor județene ale concursului, s-au calificat la această etapă 112 elevi din toată țară, între care și trei din Gorj: Tudorescu Alexandru Daniel (Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani), Topoloagă Maria Loredana (Școala Gimnazială Nr. 1 Peșteana Jiu) și Blendea Adrian (Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani). Participanții vor trebui să treacă de două probe, una experimentală și una teoretică. Proba experimentală este programată luni, 8 august, iar cea teoretică marți, 9 august. Eventualele contestații vor fi depuse și soluționate în cursul zilei de 10 august, iar festivitatea de premiere se va desfășura joi, 11 august. Concursul de fizică şi chimie pentru elevii din mediul rural „Impuls Perpetuum” este o competiţie ce se organizează anual și vizează următoarele obiective: formarea şi dezvoltarea competenţelor specifice domeniului ştiinţei la elevii cu aptitudini și motivați pentru acest domeniu (rezolvarea de probleme, efectuarea experimentelor, interpretarea şi comunicarea, în formă scrisă, a rezultatelor acestora, gândirea critică şi analitică), atragerea elevilor, începând din clasa a VI-a, către studiul ştiinţelor, identificarea elevilor capabili de performanţă în domeniul ştiinţelor, stimularea şi motivarea formării profesorilor din mediul rural în abordarea metodelor didactice diferenţiate, orientate spre identificarea şi pregătirea elevilor capabili de performanţă. Competiția este deschisă elevilor din clasele a VI-a – a VIII-a, din unităţile şcolare din mediul rural din învățământul de stat, particular și confesional.
R.L.

1 COMENTARIU

  1. Elevii calificați anul acesta sunt : Gugea David ( Liceul Tehnologic Bilteni ) , Șoșoiu Mihnea ( Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși ” Peștișani ) Și Vlăduțescu Irina ( L.T. Bilteni ) . Elevii menționați în articol au fost calificați la etapa națională de anul trecut ce a avut loc la Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here