Tragere la răspundere pentru semnatarii contractului lui Condescu şi Golea de la CE Rovinari

300

Tiberiu Trotea, fostul director general al Complexului Energetic Rovinari, dar şi o parte dintre directorii din fosta sa echipă de conducere ar putea fi traşi la răspundere de către organele de anchetă pentru un contract de prestări servicii, încheiat cu două firme sindicale. Cel puţin asta este dorinţa fostului deputat Dan Ilie Morega, care a cerut public ieri ca organele de anchetă să se sesizeze şi să îi cerceteze nu numai pe cei aflaţi în spatele firmelor sindicale ci şi pe semnatarii contractului în cauză. Morega susţine că aceştia trebuie traşi la răspundere pentru că i-au pus pe tavă lui Condescu şi Golea peste o jumătate de milion de euro din banii unităţii energetice.

Fostul deputat Dan Ilie Morega a oferit ieri presei contractul încheiat în decembrie 2011 între Complexul Energetic Rovinari şi două firme sindicale conduse de sindicaliştii Marin Condescu şi Marin Golea, adică OLSERVMIN şi SC SERVICE CARIERE SIND SRL, drept dovadă a afacerilor sindicale desfăşurate în unităţile care fac parte acum din Complexul Energetic Oltenia. Şocant este că, contactul în valoare de peste o jumătate de milion de euro, fără TVA, a fost în vigoare până în decembrie 2012, adică şi sub CEO, firmele sindicale trebuind să presteze diverse servicii de curăţire, întreţinere, defrişare, demolare sau de colectare role defecte din incinta acestei unităţi. Morega a solicitat public tragerea la răspundere juridică a oficialilor de la fostul CE Rovinari, printre semnatarii contractului aflându-se Tiberiu Trotea, actual consilier la Divizia Minieră, Maria Scurtu, actual director Finaciar-Contabilitate la Sucursala Rovinari a CEO, Ion Rebedea, directorul comercial al CE Rovinari şi Ion Bobei, şeful Serviciului Juridic al fostului complex.

Afacerile sindicale şi apoi şomaj
Contractul în cauză în valoare de peste 500.000 de euro este unul dintre multele de acest tip încheiate de firmele sindicale, abonate la banii unităţilor de stat. Morega susţine că Marin Condescu nu s-a limitat la acest contract ci a încheiat unele şi cu firma fiicei sale şi numeroase cu ale amantei, Mădălina Berbecel. Din păcate însă grosul banilor au intrat numai în buzunarele sindicaliştilor şefi, în timp ce angajaţii erau plătiţi cu salarii minime lipsite de sporuri. Mai mult, acum, aceleaşi firme sindicale care s-au înfruptat din banii unităţilor de stat au fost primele care au anunţat disponibilizări.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here