Tichete cadou de 700 de lei la CEO, de Ziua Minerului

352

Angajaţii din minerit ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) au primit, joi, cu ocazia Zilei Minerului, tichete cadou în valoare de 700 de lei. Bonurile valorice sunt prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, urmând ca minerii să beneficieze şi de o zi liberă în data de 4 decembrie. De asemenea, angajaţii societăţii au parte şi de sporuri pentru zilele de sâmbătă şi duminică lucrate, conform CCM.

“Toţi salariaţii vor primi(n.r. joi) tichetele cadou în valoare de 700 de lei, iar ziua liberă prevăzută în CCM va fi acordată pe 4 decembrie atunci când o sărbătorim pe Sfânta Varvara. Discutăm, de asemenea, că activitatea din zona energetică şi de minerit impune şi din partea lucrătorilor un efort susţinut care, în perioada următoare va presupune şi o reaşezare a programului de lucru, trecerea de la 5 la 6 zile, în anumite subunităţi deja s-a trecut la acest orar. În aceste condiţii, lucrătorii beneficiază pentru ziua de sâmbătă de un spor la salariu de 75%, iar pentru duminică de 100%”, a declarat şeful Departamentului de Relaţii cu Comunitatea din cadrul companiei, Ion Ruşeţ.
Liderul de sindicat Constantin Creţan a afirmat că ortacii vor organiza Ziua Minerului pe 15 şi 16 august în mai multe locaţii din judeţele Gorj şi Vâlcea. Astfel, vor avea loc serbări câmpeneşti la Gorunul lui Tudor din Pieptani, în zăvoaiele din Motru, Fântâna Cocoanei din Peşteana şi în zăvoiul din Berbeşti-Alunu Vâlcea.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here