Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” scapă de disponibilizări

338

teatru elvira godeanuForfotă şi griji pentru artişti şi muzeologi! Ministrul Culturii a anunţat pentru luna septembrie nu mai puţin de 600 de disponibilizări din teatrele şi muzeele din ţară. Acest sistem se va diminua astfel cu circa 11% din numărul total de salariaţi.

Chiar dacă la nivel naţional angajaţii din teatre şi muzee îşi fac griji pentru locurile de muncă în urma declaraţiei Ministrului Culturii Kelemen Hunor cu privire la disponibilizarea a 600 de salariaţi în luna septembrie, gorjenii care lucrează în aceste instituţii nu-şi fac griji. Şi asta deoarece atât Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” cu toate unităţile sale, dar şi Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu sunt în administrarea Consiliului Judeţean, respectiv a Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

„Ştim de această decizie luată la nivel de ţară însă noi nu vom fi afectaţi deoarece aparţinem de autoritatea locală. Cei care vor fi disponibilizaţi sunt colegi de-ai noştri din cele opt teatre naţionale din ţară, aflate direct în subordinea Ministerului Culturii”, a declarat Marian Negrescu, directorul Teatrului „Elvira Godeanu”.

Instituţia de cultură numără în prezent 60 de angajaţi, dintre care, 22 sunt actori.

Nici personalul Muzeului Judeţean de Istorie şi al structurilor sale nu îşi fac griji pentru locul de muncă. Conform declaraţiilor lui Dumitru Hortopan, directorul Muzeului „Alexandru Ştefulescu”, fiecare angajat din cadrul Muzeului de Istorie, al celui de Artă, cel de la Curtişoara dar şi de la Casele Memoriale, va rămâne pe post, în prezent numărul acestora fiind de 55.

„În ceea ce priveşte sistemul administrat de Ministerul Culturii, vom face o restructurare în cursul lunii septembrie, e în pregătire, urmează să discutăm cu directorii teatrelor, directorii muzeelor subordonate Ministerului Culturii, nu vorbesc de administraţia locală, şi în jur de şase sute de persoane vor fi disponibilizate din acest sistem. Asta înseamnă zece, unsprezece la sută din actualul număr de personal”, a spus vineri Kelemen Hunor.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here