Taxă pentru a treia încercare la BAC

151

Absolvenţii de liceu care au ratat de cel puţin două ori examenul de Bacalaureat trebuie să plătească o taxă în valoare de 230 lei dacă doresc să susţină din nou examenul.

Taxa este valabilă numai în cazul candidaţilor din promoţiile anterioare care se prezintă la toate probele examenului de bacalaureat. În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru examenul de bacalaureat se face diferenţiat, în funcţie de numărul probelor pe care le susţine candidatul. O taxă vor plăti şi absolvenţii claselor de matematică-informatică, intensiv informatică, ai claselor cu studiu intensiv şi bilingv al limbilor străine şi cu predare în limbile minorităţilor, ai claselor cu profil pedagogic, specializarea învăţători-educatoare – care au susţinut în anii anteriori de cel puţin două ori Examenul pentru Obţinerea Atestatului. În acest caz, taxa de examen se stabileşte la nivelul fiecărui inspectorat şcolar judeţean. Prima probă din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, se va desfăşura în zilele de 18 şi 19 august. Pe 19 şi 20 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională ale candidaţilor, urmând ca în zilele de 21 şi 22 august aceştia să susţină proba de evaluare a competenţelor digitale.
Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, se va desfăşura în data de 25 august şi va fi urmată, pe 27 august, de proba obligatorie a profilului. Proba la alegere a profilului şi specializării, ultima probă a examenului, este programată pe 29 august. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 12:00; în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 16:00, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate în perioada 2 – 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate în cursul zilei de 4 septembrie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here