Tartă cu mere

254

Ingrediente:
Unt 250 g
Lămâie 1 buc.
Zahăr 150 g
Zahăr vanilat 1 buc.
Praf de copt 1 buc.
Făină de grâu 270 g
Mere 7 buc.
Zahăr brun 50 g
Ouă 4 buc
Preparare
Într-un bol încăpător adăugăm zahărul, untul moale, coaja de la lămâie. Mixăm cu mixerul 5-7 minute. În compoziţia de unt adăugăm pe rând ouăle de fiecare dată mixind. Adăugăm zahărul vanilat, făina cernută proaspăt şi praful de copt. Omogenizăm aluatul. Curăţim 2 mere de coajă, le tăiem cubuleţe şi le amestecăm cu aluatul. Tava de copt (d24 cm) o tapetăm cu hârtie de copt, iar pereţii ungem cu ulei şi îi tapetăm cu făină. În tavă turnăm compoziţia din aluat şi mere. Restul merelor le curăţim, tăiem felii (fiecare măr în 16) şi le aranjăm pe cerc, pe jumătate să fie în aluat. Presărăm zahărul brun. Se coace 40-50 min. la 180C, până trece testul scobitorii.
Pentru un aspect mai frumos presaraţi peste tartă zahăr pudră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here