Târgujienii, obligaţi să contribuie la recondiţionarea faţadelor blocurilor

380

Municipalitatea informează locuitorii din Târgu-Jiu că au obligaţia, conform prevederilor legale, să contribuie la recondiţionarea faţadelor blocurilor de locuinţe. Plata pentru aceste lucrări se face prin contribuţia tuturor proprietarilor.

Pentru a fi evitate accidentele cauzate de căderea de tencuială de pe faţadele blocurilor de locuinţe, reprezentanţii municipalităţii au transmis informări privind responsabilităţile ce le revin asociaţiilor. „Faţadele clădirilor fac parte din proprietatea comună. Asociaţiile de proprietari au obligaţia să administreze proprietatea comună. Asociaţia de proprietari nu este doar comitetul asociaţiei şi preşedintele asociaţiei, ci toţi proprietarii. Există Legea 153/2011, care prevede că proprietarii au obligaţia, din proprie iniţiativă, să ia măsuri pentru a preveni anumite pagube şi accidente din cauza unor desprinderi de tencuială sau căderea unei ţigle şi aşa mai departe”, spune Toma Şărămăt, reprezentantul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Proprietarii, obligaţi să contribuie la lucrări
Potrivit municipalităţii, toţi locatarii unui bloc sunt obligaţi că contribuie financiar la realizarea lucrărilor. „Noi nu avem blocuri în stadii atât de degradate încât să fie pericol astfel încât Primăria să ia măsura de a-i obliga urgent să recondiţioneze şi să refacă faţada. Preventiv am făcut adrese la toate asociaţiile, că sunt direct răspunzători, potrivit Legii 230, să ia măsuri. Plata pentru lucrările respective se face prin contribuţia tuturor proprietarilor care au cotă parte de proprietate din clădire. Deci, indiferent la ce etaj stă, sau dacă faţada e pe partea pe care are apartamentul, toţi proprietarii trebuie să contribuie la lucrările respective; asta înseamnă că, procentual, garsoniera are o cotă parte mai mică, apartamentul cu patru camere are o cotă parte mai mare”, confirmă Şărămăt.
Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu spun că cei care nu se supun acestor cerinţe riscă amenzi ale căror valori se pot încadra între 500 lei şi 3.000 lei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here