Târgujienii nemulţumiţi trimit petiţii

118
Peste opt mii de târgujieni au adresat petiţii Primăriei Târgu – Jiu în semestrul al doilea al anului trecut. Din acestea, aproximativ trei mii reprezintă solicitări pentru adeverinţe de la Registrul Agricol. În total, la Primărie, au fost înregistrate peste 23 de mii de documente în perioada respectivă.

Centrul pentru Informarea Cetăţenilor este serviciul din cadrul primăriei Târgu – Jiu care preia toate documentele şi petiţiile înregistrate, în cursul semestrului II fiind preluate 23 555 astfel de documente. Dintre acestea 19 037 au fost soluţionate favorabil, 121 parţial favorabil, 903 nefavorabil, 3076 erau documente interne, 396 sunt în curs de operare iar 22 au fost anulate, clasate sau retransmise către alte instituţii, pentru că nu se referă la probleme care ţin de competenţa primăriei sau a consiliului local. Din totalul de documente, doar 8 314 reprezintă petiţii propriu – zise, acestea fiind repartizate spre soluţionare compartimentelor abilitate.
Registrul Agricol,cel mai solicitat serviciu
Dintre petiţii, trei mii erau pentru solicitarea unor adeverinţe de la Registrul Agricol, 1360 se refereau la anchete sociale în vederea obţinerii unor drepturi prevăzute de lege sau emiterea unor dispoziţii pentru tutelă şi curatelă, 840 de certificate de urbanism şi 461 autorizaţii de construire sau demolare. Dintre acestea, 7 748 au fost soluţionate favorabil, 37 parţial favorabil, 213 nefavorabil, 192 intern şi 124 sunt în curs de operare.
Peste 140 de audienţe
De asemenea, au existat şi 143 de prezentări în audienţă pentru rezolvarea mai multor probleme legate de diferite servicii ale Primăriei. Astfel, 49 erau despre Serviciul de Gospodărire Comunală, 12 – Serviciul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, 11 – Direcţia Tehnică, 3 – Direcţia Publică de Venituri, 17 – Compartimentul Resurse Umane, 7 – Comaprtimentul îndrumare asociaţii de proprietari, 16 – Serviciul Juridic, Contencios, 15 – Direcţia Publică de Protecţie Socială, 6 – Direcţia de Servicii Comunale ş.a.
Petiţii on-line
Pe site-ul primarului www.domnuleprimar.ro, în semestrul II au fost postate nu mai puţin de 39 de sesizări. Primarul a răspuns şi acestora, deşi, conform O.G. 27/2002, petiţiile anonime pot fi clasate. În cadrul acestor postări pe site, se solicită mai multă implicare în ceea ce priveşte problema câinilor fără stăpân, a construirii de locuinţe, a fluidizării traficului precum şi a lucrărilor de investiţii şi gospodărire comunală.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here