Târgujienii au bonuri de ordine pentru alimentele europene până la sfârşitul toamnei

188

Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu a găsit soluţia potrivită pentru ca beneficiarii de alimente europene să nu mai stea la coadă atunci când vin să-şi ridice produsele. Astfel, s-au distribuit bonuri de ordine, iar cetăţenii ştiu exact ziua în care trebuie să se prezinte pentru ridicarea alimentelor. La ora actuală sunt repartizate bonuri până la sfârşitul lunii noiembrie.

În cadrul PEAD 2013 produsele ce urmează a fi distribuite fiecărui beneficiar sunt: ulei – 5 litri; făină albă – 17 kilograme; mălai extra – 10 kg; zahăr – 3 kg; conservă carne – 2 bucăţi; miere – 2 cutii; roşii conservă – 2 cutii; paste făinoase – 1 kilogram. La ridicarea produselor este necesar să se prezinte actul de identitate – original şi copie – precum şi copia documentului prin care se atestă încadrarea într-una dintre categoriile de beneficiari. Din fericire, nu sunt probleme în privinţa distribuţiei alimentelor, fapt confirmat de Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu: „Din punctul nostru de vedere, după prima zi în care a fost puţină aglomeraţie, din a doua-a treia zi lucrurile s-au relaxat. Noi distribuim bonuri de ordine şi am ajuns până aproape de sfârşitul lunii noiembrie cu aceste bonuri de ordine. Oamenii ştiu exact când trebuie să vină ca să şi le ridice”.

Conserva de carne şi mierea se lasă aşteptate
Până în prezent, la DPPS Târgu-Jiu s-au primit şase produse: ulei, roşii în bulion, zacuscă, zahăr, făină albă şi mălai. Două produse încă se lasă aşteptate. „Nu s-a primit conversa de carne şi nici mierea. Cu mierea este o problemă la nivel naţional, am înţeles că este vorba despre o problemă legată de calitate şi dacă o vom primi ne rezervăm dreptul de a face şi noi analizele necesare pentru că sunt cetăţenii noştri şi nu ne permitem să-i punem în pericol. Aşteptăm să vedem ce decizie se va lua la nivel naţional în legătură cu mierea pentru că dacă este o problemă naţională, este legată de întreg stocul de miere, ea provenind de la acelaşi producător”, a precizat de Teodora Ciobanu, directorul executiv al Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu.

Peste 6.400 de beneficiari, în Târgu-Jiu
La nivelul municipiului Târgu-Jiu, de produsele oferite categoriilor cele mai defavorizate, în cadrul Programului European PEAD 2013, anul acesta vor beneficia un număr de 6.486 persoane: persoane cu dizabilităţi (handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii) – 2.353 persoane; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie, sau după caz din pensii cumulate, se află sub 400lei/lună – 1.552 persoane; şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, precum şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă: 2.222 persoane; beneficiarii de ajutor social: 349 persoane.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here