Târgu-Jiul nu are şanse să devină capitală

242

la ceas de searaŞeful PSD, Victor Ponta, nu ignoră ideea realizării unor regiuni la nivel naţional, dar menţionează că acestea ar trebui să se construiască serios şi fără să fie necesar să se desfiinţeze judeţele.

Ponta susţine, de asemenea, că Târgu-Jiul nu are şanse să devină capitala unei astfel de regiuni. ,,Eu nu cred că soluţia este să facem regiuni cu capitală fixă. Deschidem o cutie a Pandorei şi neîndreptăţim, cu siguranţă, pe cineva. Nu cred că cei din Vâlcea, din Slatina, din Craiova sau din Drobeta trebuie să vină la Târgu-Jiu ca să îşi rezolve o problemă. Aşa cum nu cred că trebuie să meargă la Bucureşti. Cred că ideea de regiune are cu totul şi cu totul alt scop(..). Astea sunt declaraţii neserioase, la fel de neserioase ca şi ale lui Băsescu”, a declarat Ponta. Acesta susţine că în două ţări europene regionalizarea a funcţionat dar fără să se ajungă la o bătălie între oraşe. ,,Aşa cum se întâmplă în Franţa şi Italia, trebuie să ai instituţii regionale şi trebuie să ai oraşe care vin şi spun că la Târgu-Jiu am capacitatea să găzduiesc Curtea de Apel Regională, la Craiova am capacitatea să găzduiesc Agenţia de Dezvoltare; despre asta discutăm, nu să facem acum o bătălie între oraşe. (…) Există un model european de dezvoltare regională, pe acela trebuie să mergem, nu pe modelul Băsescu. (…) Trebuie să construim regiunile şi le vom construi, dar într-un mod serios şi fără să desfiinţăm judeţele”, a completat Ponta.

Fără pericol pentru USL

Ponta a menţionat şi că regionalizarea nu ar pune deloc în pericol USL-ul, deoarece chiar şi în 8 regiuni, această uniune ar câştiga alegerile. ,,Şi dacă o să fie opt regiuni, o să candidăm în opt regiuni şi o să câştigăm în toate. Absolut deloc nu e asta o problemă pentru USL, dar o să creeze un haos care trebuie gestionat într-o perioadă de haos economic şi social. Despre asta e vorba şi despre faptul că nu poţi face o asemenea reorganizare decât dacă o faci în nişte trepte şi cu nişte lucruri raţionale. Într-un an de zile trebuie să faci toată legislaţia, apoi trebuie să construieşti consilii regionale. (…)Din punct de vedere politic, nu este o problemă pentru USL. Că o să avem doar 8 candidaţi în loc de 41? Nimeni nu a desfiinţat corespondentul USL în alte ţări care au fost reorganizate teritorial, precum Franţa, Italia sau Spania”, a conchis şeful social-democrat.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here