Sute de locuri, scoase la concurs de şcolile militare

286

Centrul Militar Judeţean Gorj prin Biroul Informare – Recrutare continuă activitatea de recrutare a tinerilor în vederea participării la examenele de admitere în instituţiile militare de învăţământ liceal, post-liceal şi universitar, precum şi pentru cursurile de formare a ofiţerilor şi subofiţerilor în activitate pe filiera indirectă. Sunt scoase la concurs sute de locuri, pentru băieţi şi fete.

Potrivit reprezentanţilor Centrului Militar Judeţean Gorj, candidaţii pentru cariera militară beneficiază de o serie de avantaje dintre care cele mai importante sunt: educaţie  gratuită, calificare profesională, siguranţa locului de muncă, posibilităţi de promovare.
Pentru colegiile militare liceale din Alba-Iulia, Breaza şi Câmpulung Moldovenesc, Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs 300 locuri – pentru băieţi şi 60 locuri – pentru fete. Informăm elevii de clasa a VIII-a că mai pot să se înscrie şi să finalizeze dosarul de candidat până la data de 18.04.2014. După susţinerea probelor de selecţie, testarea psihologică, verificarea capacităţii motrice şi interviul de evaluare, în Centrele Zonale de Selecţie şi Orientare, candidaţii care sunt declaraţi ,,admis” vor susţine testul grilă de verificarea cunoştinţelor la limba română şi matematică.
Pentru instituţiile militare de învăţământ universitar, academiile militare şi Institutul medico-militar, Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs 271 locuri – pentru băieţi şi 64 locuri – pentru fete, pentru tineri care doresc să îmbrăţişeze profesia de ofiţer în Armata României.
Pentru instituţiile militare de învăţământ postliceal, şcolile de maiştri militari şi subofiţeri, Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs, pentru tinerii care doresc să devină maiştri militari în Armata României, 173 locuri – pentru băieţi şi 21 locuri – pentru fete pentru armele şi specialităţile specifice forţelor terestre, forţelor aeriene şi forţelor navale.
Candidaţii pentru profesia de ofiţer şi profesia de maistru militar trebuie să provină din rândul tinerilor absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat sau elevilor de liceu din ultimul an de studii.

Cursuri de formare a ofiţerilor şi subofiţerilor pe filieră indirectă
Pentru cursul de formare a ofiţerilor în activitate pe filiera indirectă Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs 39 de locuri pentru următoarele arme: medicină, justiţie militară, psihologie, muzici militare şi protecţia mediului, a muncii, supraveghere tehnică şi metrologie.
Pentru admiterea la cursul de formare a ofiţerilor în activitate pe filiera indirectă pot candida tineri, bărbaţi şi femei, licenţiaţi în domeniile specifice locurilor scoase la concurs, cu vârsta până la 40 ani.
Pentru cursul de formare a subofiţerilor în activitate pe filiera indirectă Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs 25 de locuri pentru armele: serviciul medical şi muzici militare.
Pentru admiterea la cursul de formare a subofiţerilor în activitate pe filiera indirectă pot candida tineri, bărbaţi şi femei,  absolvenţi cel puţin ai învăţământului liceal de specialitate, cu vârsta între 18 şi 40 ani.
Cei interesaţi de posturile scoase la concurs pot obţine informaţii referitoare despre conţinutul dosarului şi al probelor de selecţie în detaliu, numărul de locuri scoase la concurs pe arme şi specialităţi militare, tematica şi orice alte date necesare la sediul biroului din str. Parâng, nr. 1 din Târgu-Jiu, în incinta Cercului Militar Târgu-Jiu), zilnic, între orele 08.00-16.30, telefon 0253215563.
Minodora Sucea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here