Sute de dosare de alocaţii, soluţionate de Serviciul de Protecţie Socială

128

Una dintre categoriile de activităţi realizate în cadrul Serviciului de Protecţie Socială este întocmirea dosarelor de alocaţie de stat şi de alocaţie pentru susţinerea familiei. Pe parcursul anului trecut au fost primite şi soluţionate aproape o mie de dosare de alocaţii.

În anul 2012, Serviciul de Protecţie Socială Târgu-Jiu a primit şi soluţionat 798 dosare de alocaţii de stat, 67 dosare de alocaţii pentru susţinerea familiei monoparentale şi 110 dosare de alocaţii pentru familiile în care copiii se află în întreţinerea ambilor părinţi. La data de 31 decembrie 2012, în evidenţa Serviciului de Protecţie Socială figurau 700 de familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, pentru care Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Gorj a efectuat, lunar plata drepturilor cuvenite.
Potrivit prevederilor Legii nr.277/2010 privind susţinerea familiei, care a suportat modificări în cursul anului 2012, situaţia socio-economică a familiilor beneficiare de alocaţii monoparentale şi complementare se verifică, prin anchetă socială, la un interval de 6 luni sau ori de câte ori este nevoie. Astfel, în cursul anului s-au efectuat anchete sociale cu ocazia verificării îndeplinirii condiţiilor de acordare prevăzute de Legea nr. 277/2010, atât pentru cele 700 de cereri, cât şi cu ocazia modificărilor intervenite în situaţia financiară sau socială a familiilor beneficiare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here