Suspecţi de furt calificat, cercetaţi de oamenii legii

217

fier-vechiÎn doar 24 de ore, poliţiştii gorjeni au identificat nu mai puţin de 10 persoane, printre care şi 5 minori, suspectate că au sustras diverse bunuri metalice cu intenţia de a le valorifica la centre de colectare a deşeurilor feroase.

Patru minori, cu vârste între 14 şi 17 ani, au fost surprinşi sâmbătă după-amiaza de către poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari în timp ce încercau să valorifice la un centru de colectare a deşeurilor feroase, situat pe raza satului Roşia-Jiu din comuna Fărcăşeşti, mai multe plăci metalice de la masa unui abric şi a unui circular. Din verificările efectuate, s-a stabilit că piesele au fost sustrase de către suspecţi din incinta unei societăţi comerciale cu punct de lucru în Rovinari. Potrivit poliţiştilor, cei patru minori au pătruns prin efracţie în perimetrul societăţii de unde au demontat cele două utilaje. Piesele evaluate la suma de 1.000 lei au fost restituite societăţii prejudiciate. În seara aceleiaşi zile, în jurul orelor 18:45, în timp ce efectuau serviciul de patrulare în zona fostul CET din cartierul Romaneşti, poliţiştii târgujieni au depistat trei bărbaţi care spărgeau prefabricate din beton pentru a colecta fier. Până în momentul depistării, suspecţii colectaseră aproximativ 280 kg deşeuri metalice. Deşeurile metalice au fost indisponibilizate şi lăsate în custodie la o societate de profil.

Cariera Jilţ Nord, călcată din nou de hoţi

Un alt furt a avut loc sâmbătă seara, în jurul orelor 22:30. Astfel, poliţiştii din Mătăsari au depistat trei persoane din Mătăsari, între care şi un minor de 17 ani, în timp ce transportau cu o căruţă pe un drum industrial 3 traverse miniere. Din cercetări a rezultat că suspecţii au sustras traversele din incinta Carierei Jilţ Nord, de pe banda transportoare T 296, creând un prejudiciu de 1.500 lei. Cele trei traverse au fost restituite unităţii păgubite în timp ce pe numele suspecţilor au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here