Şurlea, CJAS: “Absolut toţi angajaţii din sistemul sanitar vor primi salariile majorate cu 25%”

352

Săptămâna viitoare, angajaţii din sistemul sanitar vor încasa primele salarii majorate cu 25%. Preşedintele interimar al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Şurlea, dă asigurări că nimeni nu va rămâne cu salariul nemajorat, Casa Judeţeană având deja banii necesari pentru această creştere salarială.

Întreg personalul medical beneficiază din 1 octombrie de majorarea salarială de 25%, în acest an banii fiind asiguraţi din economiile de la CNAS, făcute după implementarea cardului de sănătate. În perioada imediat următoare vor fi semnate acte adiţionale la actualele contracte pe care le au casele de asigurări de sănătate cu furnizorii de servicii medicale, astfel încât la data de 15 noiembrie angajaţii din sistem vor primi primele salarii majorate.
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj are deja pregătită suma de bani necesară pentru acordarea acestei majorări. “În cursul acestei luni, salariaţii din sistemul sanitar primesc salarii majorate cu 25%. Pentru luna octombrie avem deja alocaţi banii, este vorba despre 1.755.000 de lei, plăţile făcându-se în cursul acestei luni. Absolut toţi angajaţii din sistemul sanitar vor primi salariile majorate cu 25%”, confirmă Daniel Şurlea, preşedintele interimar al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Majorări posibile datorită implicării sindicatelor
Federaţia Sanitas a negociat cu Guvernul creşteri salariale şi facilităţi pentru personalul din sistemul de sănătate. Graţie acestor demersuri, începând de luna viitoare, salariile din sănătate cresc cu 25%. “Majorarea intră în vigoare la 1 octombrie şi primele salarii mărite vor fi încasate la data de 15 noiembrie. Discuţiile le-am purtat noi, cei de la Sanitas, cu ministrul Sănătăţii şi cu preşedintele CNAS”, confirmă Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.
Pentru ca bugetele unităţilor sanitare să poată permite acordarea noilor salarii, este nevoie de încheierea unor acte adiţionale la actualele contracte cadru. Semnarea adiţionalelor se va face în următoarea perioadă, după cum confirmă conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Popa: “Banii pe care îi luăm provin din serviciile efectuate”
Valentin Popa, preşedintele Sindicatului Sanitas Gorj spune că banii pe care îi încasează salariaţii din spitale provin din serviciile pe care le efectuează, conform contractului pe care-l au cu Casa de Asigurări de Sănătate.
“Noi, cei din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, dar şi cei de la Spitalul de Pneumoftiziologie «Tudor Vladimirescu» din comuna Runcu – ambele spitale fiind subordonate Consiliului Judeţean – am beneficiat de o creştere de 12% începând din septembrie, majorare aprobată de Consiliul Judeţean Gorj. De la 1 octombrie s-a aplicat şi majorarea de 25%, astfel că, în ultimele două luni, salariile ne-au fost majorate cu 37%. Toţi banii pe care îi luăm provin din serviciile pe care le efectuăm”, confirmă Valentin Popa, preşedintele Sindicatului Sanitas Gorj.
În plus, trebuie precizat faptul că tot Sanitas a propus modificarea Ordonanţei 35 şi completarea ei, astfel încât de luna viitoare să crească cu 10% salariile tuturor bugetarilor.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here