Suplimentare de peste 36 miliarde pentru medicamente

166

14farmacie_VS_d2acac6b33Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit o suplimentare de peste 36 miliarde lei pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală. De asemenea, o altă suplimentare a venit şi pentru medicamentele decontate 40% pentru pensionarii cu pensii de până la 700 lei.

Până la sfârşitul acestei luni toate farmaciile din judeţul nostru vor elibera medicamente pe reţete gratuite şi compensate. Asigurări în acest sens dau reprezentanţii CJAS Gorj, care confirmă că a venit o suplimentare bugetară de peste 36 de miliarde lei vechi. „A venit o suplimentare de 3.648.000 lei pentru medicamentele gratuite şi compensate. Cu siguranţă, până la sfârşitul acestei luni se vor elibera medicamente cu şi fără contribuţie personală”, a menţionat Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

Bani şi pentru medicamentele pensionarilor

Reprezentantul CJAS Gorj a precizat că şi pentru decontările de 40% ale pensionarilor cu pensii mici s-a primit o suplimentare. „Pentru medicamentele 40% pentru pensionarii cu pensii de până la 700 lei am primit 1.330.000 credite de angajament şi 316.000 lei credite bugetate”, a explicat directorul adjunct al CJAS Gorj. Pentru pensionarii care se încadrează în această categorie, ajutorule venit din partea CJAS este extrem de important, mai ales că sunt destul cazuri când bătrânii nu şi-ar putea permite să cumpere medicamente fără această decontare. Practic, dacă spre exemplu, un pensionar cu pensie de până la 700 lei are o reţetă compensată 50%, el va lua medicamentele compensate 90%, diferenţa de 40 de procente fiind acoperită de CJAS. La ora actuală, deşi se mai aşteaptă o rectificare bugetară, reprezentanţii CJAS Gorj spun că nu sunt probleme vizavi de decontarea cheltuielilor către furnizorii de servicii medicale farmaceutice.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here