Sună clopoţelul la Centrul de Zi

217

centrul de ziCopiii din Centrul de Zi, care funcţionează în cadrul Complexului de Servicii Alternative la Protecţia Rezidenţială Târgu-Jiu, vor începe şi ei şcoala săptămâna viitoare. Conducerea instituţiei de ocrotire le va asigura şcolarilor şi unicului preşcolar rechizitele necesare şi chiar câteva hăinuţe.

Luni, clopoţelul va suna şi pentru elevii care beneficiază de serviciile Centrului de Zi din Târgu-Jiu. 22 de şcolari şi un preşcolar se pregătesc acum de începerea şcolii şi a grădiniţei iar rechizitele le vor primii de la instituţia sub acoperişul căreia îşi fac temele, se joacă şi servesc masa. ,,Copiii din Centrul de Zi Târgu-Jiu vor începe anul şcolar, zicem noi, în condiţii corespunzătoare, chiar dacă este perioadă de criză economică şi financiară. Chiar dacă nu se regăsesc bani peste tot şi în destul, fac precizarea că noi cei care conducem Centrul de Zi ne preocupăm ca şi aceşti copii din familii sărace să aibă minimul necesar, atunci când încep cursurile şcolare. În acest sens, cei 23 de copii din Centrul de Zi vor începe şcoala, săptămâna viitoare, să aibă un minim necesar de rechizite şcolare, eventual şi câteva lucruri de îmbrăcăminte şi încălţăminte, acolo unde copii sunt foarte săraci şi merită să se bucure de atenţia şi îngrijirea noastră”, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului de Zi din cadrul Complexului de Servicii Alternative la Protecţia Rezidenţială Târgu-Jiu.
Nu se pune problema banilor
Reprezentanţii instituţiei de ocrotire nu au stabilit încă ce sumă de bani vor utiliza pentru achiziţionarea rechizitelor pentru cei 23 de copii, dar au anunţat că indiferent de valoare vor cumpăra toate cele necesare şcolarilor. Elevii care beneficiază de serviciile Centrul de Zi, studiază la şcolile de pe raza municipiului, în clasele primare şi până în ultimul an de liceu. Acum copii instituţiei profită de ultimele zile de vacanţă.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here