Stroe, la prima şedinţă în calitate de preşedinte interimar al PNL Gorj

327

Noul lider interimar al liberalilor din judeţ, deputatul de Dolj Ionuț Stroe, a avut o primă întâlnire cu membrii din conducerea interimară a organizaţiei, data la care vor avea loc alegerile din filială nefiind stabilită deocamdată.

Acesta a făcut publică lista cu componenţa Comitetului Interimar, listă care include în special nume ale primarilor liberali din judeţ.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Angheloiu, nu se regăseşte pe lista respectivă, dar el are statut de invitat permanent la şedinţele Comitetului Interimar. Stroe se bazează în conducerea organizaţiei pe un apropiat de-al său de la Craiova, care este prins în structura interimară de conducere, statutul PNL dându-i voie lui Stroe la un asemenea demers.

Noul preşedinte interimar şi-a propus ca spre sfârşitul acestei săptămâni să revină iarăşi la Târgu Jiu şi atunci să aducă pentru liberalii gorjeni calendarul alegerilor interne, alegerile la organizaţia judeţeană urmând să aibă loc în maxim trei luni de acum încolo. “O săptămână ne e suficient pentru a stabili ce e de făcut şi de a vedea ce s-a făcut până acum. Am discutat foarte mult de reprezentativitatea organizaţiilor locale în Comitetul Interimar, de calendarul alegerilor interne şi de o eventuală întâlnire a Delegaţiei Permanente a filialei în această lună. Oricum, avem termen maxim trei luni de acum înainte pentru a organiza alegerile interne”, a menţionat Stroe.

Deocamdată noul lider se pune la punct cu situaţia din organizaţie, încearcă să îi cunoască pe liderii filialei şi, spre deosebire de unii colegi din filială, nu aruncă înspre Dan Morega cu pietre.

El a apreciat creşterea pe care organizaţia a înregistrat-o în perioada predecesorului său, menţionând însă că mai e loc de procente şi mai mari. “Nu ştiu cât de confortabil este un procent de 18% ca şi obiectiv atins. Se poate însă mai mult de atât. Personal nu aş fi avut nicio problemă dacă Domnul Dan Ilie Morega ar fi făcut parte din organizaţie, pentru a aduce un plus de valoare filialei, ca şi alţi membrii, de altfel”, a spus Stroe. Liberalii gorjeni erau chemaţi la vot pe 5 iunie, dar alegerile au fost amânate ca urmare a unei contestaţii depuse de Radu Angheloiu, la începutul lunii Dan Morega demisionând din partid, fapt care face ca alegerile să fie programate, cel mai probabil, după perioada concediilor de vară, concediu de care Stroe nu va mai avea parte, date fiind drumurile dese pe care trebuie să le facă la Târgu Jiu în următoarele „săptă-luni”.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here