Starea de alertă, prelungită din nou. 48 de gorjeni, răpuși de Covid-19

712

Starea de alertă, instituită de la mijlocul lunii mai, urmează să fie din nou prelungită. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, marți, că propunerea sa este de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile, dată fiind evoluția epidemiei de coronavirus din ultima vreme.
„Propunerea mea, ca ministru al Sănătății, este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim-ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar, în acest moment, încă 30 de zile”, a declarat Tătaru.
Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns, marți, la 63.762 de îmbolnăviri și 2.764 decese. Gorjul se apropie de circa 1.200 de cazuri de îmbolnăvire, 48 de persoane pierzându-și viața din cauza acestui virus. Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat definițiile de caz pentru sindromul respirator acut cu coronavirus și recomandă testarea cu prioritate a 13 categorii de persoane. Printre ele se numără persoanele simptomatice, contacții apropiați cazurilor confirmate, pacienți oncologici asimptomatici aflați în curs de chimioterapie și/sau radioterapie, personalul de îngrijire din centre rezidențiale, precum și gravidele asimptomatice care se află în carantină/izolare la domiciliu sau care au fost contact direct cu un caz confirmat. Starea de alertă va expira pe 16 august.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here