Sprijin financiar pentru elevii care vor să studieze în SUA

305

Elevii cu rezultate excepționale, care vor să aplice la studii în Statele Unite ale Americii, dar provin dintr-o familie cu venituri mici, se pot acum înscrie în competiția pentru programul Opportunity Funds 2017, program ce le oferă acestora sprijin financiar și îndrumare personalizată în aplicarea la universități americane.

EducationUSA, cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti, a lansat competiția pentru programul Opportunity Funds 2017, dedicat elevilor de liceu care au nevoie de susţinere financiară pentru a aplica la studii în Statele Unite. Fondurile nu acoperă taxele de şcolarizare şi întreţinere în SUA, ci sunt destinate facilitării procesului de aplicaţie. Pentru acest program sunt eligibili candidații care: au cetățenie română sau au primit azil politic în România, sunt liceeni în clasele X-XI, aplică la programe de licenţă în cadrul unor colegii sau universităţi acreditate din Statele Unite care oferă ajutor financiar integral, pot demonstra o nevoie financiară reală, au rezultate academice deosebite și dovedesc potențial de leadership. Programul acoperă, într-o primă fază, pregătirea aplicației, aici intrând sesiuni de consiliere educaţională susţinute de Fulbright-EducationUSA şi costul testelor standardizate (SAT, TOEFL), costul traducerii şi expedierii documentelor și taxele de aplicare la universităţi. În cea de-a doua fază, programul acoperă, pentru candidații acceptați de o universitate din Statele Unite după ce au trecut prin prima fază, taxele asociate vizei de studiu, costul biletului de avion și alocația pentru prima lună de trai ca student în Statele Unite (settling-in allowance). Odată admişi în programul Opportunity Funds, elevii selectaţi vor participa în mod obligatoriu la un program de sesiuni lunare de consiliere educaţională gratuite susţinute de echipa Fulbright-EducationUSA online şi/sau la sediul Fulbright-EducationUSA Advising Center.

4 decembrie, termen limită pentru înscrieri
Candidații care vor să se numere printre beneficiarii programului Opportunity Funds au termen până pe 4 decembrie pentru a se înscrie în competiție. Candidaţii vor completa un profil personal şi vor încărca documentele solicitate la adresa: https://www.educationusa.info/secure/apps/student/registration/center/EUR-RO-010. Profilul completat online va include: informaţii despre candidat, obiectivele de studiu, documente financiare care să ateste necesităţile financiare în vederea aplicării la studii în SUA, eseu personal. Sunt solicitate mai multe documente și adeverințe: foile matricole din liceu din clasele IX-XI, dovada veniturilor mici ale familiei (documente financiare sau adeverinţă de şomaj/incapacitate de muncă) și dovada cheltuielilor lunare/număr de persoane în familie. Finaliştii vor fi anunţaţi în cursul lunii ianuarie 2017. EducationUSA este o reţea de centre de consiliere pentru studii universitare şi postuniversitare în Statele Unite finanţată de Departamentul de Stat american pentru a oferi informaţii imparţiale şi detaliate candidaţilor internaţionali interesaţi să studieze la nivel de licenţă, masterat şi doctorat în SUA.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here