Spitalul Orășenesc Târgu-Cărbunești, la ceas aniversar

352

Foşti şi actuali salariaţi au sărbătorit, în acest weekend, 124 de ani de existență a Spitalului Orășenesc de Urgență Târgu-Cărbunești. La manifestările organizate cu această ocazie au participat și oficialități precum Dănuț Birău, primarul orașului Târgu-Cărbunești, senatorul Dian Popescu, Ion Călinoiu – fostul președinte al Consiliului Județean Gorj.

Din dorința de a permanentiza în timp ziua de 1 octombrie 1892 ca zi de naștere a întâiului edificiu spitalicesc al județului Gorj și pentru a-i omagia pe cei care au trudit și trudesc pentru sănătatea semenilor lor, conducerea Spitalului Orășenesc de Urgență Târgu-Cărbunești a organizat și în acest an o manifestare prilejuită de aniversarea a 124 de ani de existență a spitalului.
La eveniment au participat, pe lângă actuali și foști salariați, invitați speciali precum Dănuț Birău, primarul orașului Târgu-Cărbunești, senatorul Dian Popescu, Ion Călinoiu – fostul președinte al Consiliului Județean Gorj.
Manifestările au debutat cu slujba religioasă oficiată de Înalt Prea Sfințitul Părinte Irineu – Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, la Biserica Spitalului. Au urmat cuvântări, concluzii și înscrisuri în cartea de onoare a spitalului, o vizitare a secțiilor, precum și o masă festivă.
Medicul Constantin Târziu, managerul Spitalului Orășenesc de Urgență Târgu-Cărbunești, spune că unitatea pe care o conduce este într-o continuă dezvoltare, în ultimii ani mărindu-se numărul de paturi și de secții, dar și numărul medicilor care asigură actul medical. Pacienții internați la acest spital beneficiază de condiții hoteliere optime, dar și de servicii medicale la standarde, conducerea unității făcând eforturi pentru ca bolnavilor să li se asigure tratamentele de care au nevoie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here