Spitalul de Pneumoftiziologie are nevoie de cadre medicale

205

La fel ca în toate unităţile spitaliceşti din ţară, deficienţe de personal sunt şi la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Runcu. Deşi conducerea acestuia a solicitat deblocarea mai multor posturi, până în prezent răspunsul Ministerului Sănătăţii a fost negativ. Demersurile continuă, fiind necesară ocuparea a trei posturi de medic şi mai multe posturi de asistenţi medicali şi infirmieri şi un kinetoterapeut.

Blocarea angajărilor în sistemul de stat a generat o reală problemă, în mod deosebit în domeniul sănătăţii. Spitalele din Gorj sunt deficitare la capitolul personal medical şi auxiliar, dar, cu toate acestea, doar un număr foarte mic de locuri au fost deblocate pentru angajări. La nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu sunt vacante posturi de medic, de asistent medical şi infirmieri, dar şi un post de kinetoterapeut. Demersuri pentru deblocarea lor au fost făcute, însă Ministerul Sănătăţii nu a aprobat angajările. „De cadre medicale avem foarte mare nevoie, dar din păcate, până acum nu am primit aprobarea Ministerului Sănătăţii. În schimb, continuăm demersurile pentru aprobarea a trei posturi de medic şi mai multe posturi de asistenţi medicali şi infirmieri şi un kinetoterapeut”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.

Eforturi pentru suplinirea deficitului de personal
Trecând peste problema cauzată de deficienţa de personal cu care se confruntă unitatea spitalicească pe care o conduce, Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, a declarat că prin dăruirea şi implicarea personalului actual, se reuşeşte suplinirea, oarecum, a deficitului de cadre medicale, fiind asigurate servicii de calitate pacienţilor internaţi. „Avem norocul ca toţi angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie să fie buni profesionişti şi să se implice trup şi suflet în meseria lor. Numai aşa reuşim să facem faţă problemelor şi să-i ajutăm pe cei internaţi”, a menţionat Tătaru.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here