Spitalizare de zi la Țicleni

356

Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a afișat lista furnizorilor de servicii medicale acceptați la contractare. La spitalizarea de zi au fost acceptați și doi furnizori privați. Astfel, gorjenii pot beneficia de spitalizare de zi nu doar la unitățile de stat, ci și la două clinici private, una funcționând în Târgu-Jiu, iar cealaltă la Țicleni.

Daniel Șurlea, președinte-director general (cu delegație) al CJAS Gorj, confirmă faptul că avem noi furnizori de servicii pentru spitalizarea de zi. „Pe lângă spitalele noastre, la spitalizare de zi au mai intrat în relație contractuală cu noi încă doi furnizori privați. Unul își desfășoară activitatea în Târgu-Jiu, iar celălalt în Țicleni”, a confirmat Șurlea.

Zeci de boli, tratate în spitalizarea de zi
Paturile de spitalizare de zi sunt trecute separat într-o evidenţă a unității şi nu se includ în numărul total de paturi de spitalizare continuă. Spitalizarea de zi se organizează separat faţă de zona de spitalizare continuă, cu acces facil la ambulatoriu, la farmacie, laboratoarele de investigaţii şi tratament, cu respectarea criteriilor de organizare spaţial-funcţională şi cu asigurarea unei zone de aşteptare pentru pacienţi şi însoţitori.
Sunt 79 de boli care ar trebui tratate în spitalizarea de o zi. Pe listă se regăsesc febra, otita, leşinul, durerile de cap, reacţiile alergice, dar şi adenomul de prostată, pietrele la rinichi, avortul, ocluzia intestinală, chisturile, abcesele, leziunile cutanate sau colica biliară.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here