Spitalele gorjene au scos la concurs 31 de posturi pentru rezidenţi

231

Ministerul Sănătăţii organizează concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de 17 noiembrie 2013. Concursul se desfăşoară în şase centre universitare. În spitalele din Gorj sunt disponibile 31 de posturi pentru rezidenţi.

Concursul de intrare în rezidenţiat pe post se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Peste 30 de locuri disponibile în Gorj
La nivelul judeţului nostru au fost scoase la concurs nu mai puţin de 31 de posturi pentru rezidenţi. Astfel, pentru farmacişti, spitalele din Novaci şi Rovinari au câte un post. Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti are nevoie de un alergolog, de doi medici pentru urgenţe. Spitalul Judeţean de Urgenţă scoate la concurs posturi pentru secţii precum: ATI – 2 posturi, Medicină Internă – 1 post, Medicina Muncii – 1, Neonatologie 1, Neurologie – 1, Neurologie Pediatrică – 1, Oncologie – 1, Radiologie 1. La Spitalul Municipal Motru se caută câte un rezident pentru: Medicină Internă, Neonatologie, Ortopedie-Traumatologie, ORL, Radiologie şi Balenofizioterapie.
Spitalul Orăşenesc Novaci are disponibile, pe lângă postul de farmacist şi câte un post de rezident pentru: ATI, Neonatologie, Obstetrică-Ginecologie, Oftalmologie, Ortopedie – Traumatologie şi Balneofizioterapie. Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu a scos la concurs posturi pentru rezidenţi la: ATI Chirurgie, Neurologie, Radiologie şi Urologie.

Contracte pe perioadă nedeterminată pentru rezidenţii pe post
Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat. Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv, cu respectarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, aprobată prin Legea nr. 103/2012. Candidaţii cetăţeni de origine etnică română din Republica Moldova, Albania, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Ucraina şi Ungaria şi etnicii români cu domiciliul stabil în străinătate, posesori ai diplomei de medic, medic dentist sau farmacist obţinute în România ori într-un alt stat membru al Uniunii Europene, susţin concursul în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români, însă concurează pe locurile publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale, care va distribui aceste locuri pe centrele universitare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here