Spitale sancţionate de DSP pentru lipsa curăţeniei

215

Direcţiile de sănătate publică (DSP) din ţară vor fi intransigente cu spitalele care nu respectă normele de igienă prevăzute în normativele actuale. Luna trecută, oficialii Ministerului Sănătăţii au cerut, într-o videoconferinţă, cu reprezentanţii DSP-urilor din ţară, înmulţirea controalelor în unităţile spitaliceşti. DSP Gorj a aplicat deja sancţiuni pentru lipsa curăţeniei.

Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj a cerut exigenţă maximă în privinţa curăţeniei în unităţile sanitare. Spitalele din judeţul nostru nu vor fi păsuite de către inspectorii sanitari din cadrul direcţiei şi vor fi sancţionate în cazul în care nu vor respecta condiţiile de igienă. Deja au fost luate măsuri, după cum confirmă Boeriu.
“Noi am intensificat controalele în spitale şi este normal să acţionăm astfel pentru că nu se pot face compromisuri în privinţa igienei. Am aplicat şi sancţiuni, chiar penalizări, respectiv 500 de lei de la persoana responsabilă cu curăţenia pe o secţie”, a confirmat directorul executiv al DSP Gorj.

Trei spitale, amendate în 2014
Nici în trecut, inspectorii DSP Gorj nu au trecut cu vederea neregulile unităţilor sanitare. “Anul trecut am amendat trei spitale, mai exact Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu – când avea management privat, Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti şi Spitalul Orăşenesc Rovinari”, a explicat Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Conducerea DSP Gorj face precizarea că, spre deosebire de alte judeţe, Gorjul stă destul de bine la capitolul curăţenie în spitale. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii le-au solicitat autorităţilor locale să aibă în vedere şi respectarea de către clinici a programelor de conformare. În Gorj, toate unităţile spitaliceşti sunt autorizate cu plan de conformare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here