Sora procurorului Moţa, la un pas de evacuarea din ANL

297

Fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, Simona-Cristina Moţa, de anul trecut judecător la Judecătoria Craiova, riscă evacuarea, în perioada următoare, din garsoniera ANL deţinută lângă fostul Cinematograf Dacia. Chiriaşa, soră a procurorului de la Parchetul Judeţean Gorj, Emil Moţa, nu a locuit de altfel niciodată în spaţiul oferit, în urmă cu aproape 9 ani, de Primăria Târgu-Jiu, şi chiar, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei de Locatari NR.4 ANL, a subînchiriat locuinţa, fapt interzis prin contract. Recent, conducerea asociaţiei a adresat o reclamaţie în acest sens Primăriei Târgu-Jiu, deţinătoarea locuinţei, mutată de anul trecut în Craiova, având şi datorii neachitate, şi, se vehiculează, o altă locuinţă, de data aceasta de serviciu, în Bănie. Autorităţile municipale sunt obligate să ia măsuri.

Blocul ANL unde figurează drept chiriaşă Simona Moţa a fost dat în folosinţă în anul 2004. Unul dintre norocoşii posesori al unei astfel de locuinţe a fost şi sora procurorului Moţa, care are acum un copil în întreţinere, căruia i se plăteşte pensie alimentară, potrivit declaraţiei de avere a Simonei Moţa. Acesteia i-a fost repartizată o garsonieră la parterul imobilului, pe care ea a preluat-o de la autorităţi dar nu a locuit deloc în aceasta. Cel puţin asta declară vecinii judecătoarei dar şi preşedintele Asociaţiei de Locatari, care susţine că locuinţa a fost chiar subânchiriată de Simona Moţa deşi acest lucru este interzis prin contract.
“Din vara anului trecut nu mai locuieşte nimeni în garsoniera Simonei Moţa. Asta deoarece din vară au plecat de aici chiriaşii deţinătoarei de drept a locuinţei. Aceasta nu a respectat astfel contractul avut cu municipalitatea, motiv pentru care asociaţia a înaintat o plângere, în acest sens, Primăriei Târgu-Jiu”, a declarat Dragoş Morman, preşedintele Asociaţiei NR. 4 ANL.

Mai multe reclamaţii
De altfel, se pare, că nu numai reprezentanţii asociaţiei de locatari au avut curajul să reclame situaţia neobişnuită întâlnită în blocul ANL, şi alţi locatari ar fi înştiinţat autorităţile de anomalia apărută la garsoniera cu nr. 3 din acel imobil.
Oamenii au reclamat că chiriaşa are datorii la asociaţie, nu participă la investiţiile făcute împreună de către locatari şi cel mai grav, a subînchiriat, cu contract, imobilul. Vecinii Simonei Moţa susţin că persoanele care au ocupa, contra cost, garsoniera actualei judecătoare ar fi avut contracte făcute cu chiariaşa de drept, pentru utilităţi. Cum s-a putut asta nu se ştie, cert este că persoanele care au locuit în garsonieră plăteau, de exemplu, curentul folosit în imobil, pe numele lor.
Interesant este însă că în declaraţia de avere a judecătoarei, fost procuror, nu se găsesc sume declarate drept venituri din închirierea garsonierei, semn că banii pe subânchiriere s-ar fi încasat “la negru”. Asta, în condiţiile în care garsoniera a fost subînchiriată, spun vecinii din bloc, “vreo trei-patru ani”. Ultimii chiriaşi “la negru” s-au mutat aici în urmă cu doi ani de zile, ei părăsind imobilul pe 1 iunie 2012.
Vineri însă, la Primăria Târgu-Jiu s-a depus reclamaţia asociaţiei, preşedintele Morman declarând că s-a apelat la acest demers deoarece Simona Moţa “a refuzat să se supună regulilor asociaţiei, nerespectând cu bună ştiinţă contractul individual de închiriere a garsonierei”.

Judecător cu locuinţă de serviciu
În februarie 2012, Simona Moţa este numită prin decret judecător la Judecătoria Craiova. Odată cu numirea, probabil, aceasta a primit şi o locuinţă de serviciu, sau i se decontează plata chiriei în Bănie. Asta în condiţiile în care la Târgu-Jiu are o locuinţă ANL, pe care o ţine goală, în declaraţia sa de avere nefigurând că ea deţine vreo locuinţă sau vreun teren.
De altfel, bătând la uşa imobilului, nu a răspuns nimeni iar jaluzelele exterioare trase la toate ferestrele imobilului arată, fără tăgadă, că nimeni nu locuieşte în garsoniera Simonei Moţa.
Astfel, ne lipseşte un punct de vedere al acesteia legat de acuzele care i se aduc şi de reclamaţia scrisă existentă la Primăria Târgu-Jiu. O aşteptăm însă pe Simona Moţa cu un drept la replică în acest sens.
Până atunci aşteptăm însă măsurile care vor fi luate în cazul chiriaşei de către Primăria Târgu-Jiu, în astfel de cazuri, chiriaşii ANL fiind evacuaţi.

Restul aşteaptă…
Recent în Târgu-Jiu s-a făcut publică lista cu chiriaşii noilor locuinţe ANL din municipiu, lista cuprinzând sute de persoane, familişti cu copii, care aşteaptă de ani de zile să primească o locuinţă ANL. Primăria nu are însă suficiente spaţii locative pentru toţi, câteva sute de persoane rămânând în aşteptarea construirii altor imobile de acest fel. Asta în condiţiile în care în blocurile ANL din oraş se găsesc astfel de situaţii, locuinţe goale, subînchiriate sau cu datorii imense la asociaţie ale celor care le deţin. Reprezentanţii primăriei sunt somaţi în aceste condiţii de solicitanţii unei locuinţe ANL să facă astfel curăţenie…
Anamaria Stoica
Pentru a vedea documentele daţi clic pe poză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here