Sora fostului director Iliuță, transferată cu serviciul la Trezoreria Cărbunești

358

Angela Iliuță nu mai este de la finalul anului trecut contabil-șef al Primăriei Turburea, angajata transferându-se cu serviciu la Trezoreria orașului Târgu-Cărbunești. O susține chiar primarul comunei Ion Bîrcă, care a suspendat-o pe aceasta din funcție, edilul trăgând-o astfel la răspundere pe sora lui Ion Iliuță(n.r. fost director al DSVSA Gorj) pentru că aceasta nu a sesizat, la timp, faptele fostei casiere Ioana Berbece, cea din urmă fiind acuzată de sustragerea a 11.400 de lei din casieria primăriei. Salariata Iliuță a contestat sancțiunea disciplinară și a reușit să o înlocuiască cu diminuare a drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de 3 luni.

Delapidarea de la Turburea s-a constatat în 2015, casiera Ioana Berbece rămânând fără loc de muncă, cu dosar penal și cu obligativitatea de a restitui banii sustrași de sub ochii neatenți ai șefei directe, Angela Iliuță. Banii au fost recuperați, spune acum primarul Ion Bîrcă, deoarece fosta angajată a câștigat în instanță niște drepturi salariale care i-au fost oprite de instituția publică pentru acoperirea găurii din casierie. Problema s-a rezolvat și cu contabila-șefă sancționată disciplinar de primarul Bîrcă, acesta transferându-se cu serviciul la Cărbunești.
sentintaNu înainte însă ca aceasta să atace în instanță la Tribunalul Gorj sancțiunea disciplinară ce i-a fost aplicată de primarul comunei Turburea. Instanța a admis în octombrie, în parte, acţiunea Angelei Iliuță, “formulată în contradictoriu cu pârâtul Primarul comunei Turburea. Modifică decizia nr. 218/02.06.2016 emisă de pârât în sensul că înlocuieşte sancţiunea disciplinară prevăzută de art. 77 alin. 3 lit. d din Legea nr. 188/1999 cu sancţiunea de diminuare a drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de 3 luni prevăzută de art. 77 alin. 3 lit. b din Legea nr. 188/1999. Menţine în rest decizia susmenţionată”. Instanța a respins în rest cererea fostei angajate.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here