Şomerii din Gorj, consiliaţi pentru a lucra ca tehnicieni în hotelărie

380

someriAproape 400 de persoane din judeţele Gorj şi Dolj au primit, începând cu anul 2011, servicii de consiliere şi mediere în vederea unui loc de muncă, în cadrul proiectului „Servicii Integrate pentru Ocupare”, derulat de Asociaţia Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, în parteneriat cu Universitatea din Craiova – Facultatea de Teologie Ortodoxă, Secţia de Asistenţă Socială şi Federaţia Patronatelor din Regiunea Oltenia – F-PRO.

Proiectul se va încheia la finalul acestui an şi îşi propune ca 500 de şomeri să beneficieze de mai multe servicii, printre care consiliere psihologică, servicii de orientare profesională şi mediere în vederea găsirii unui loc de muncă.

Calificaţi ca mediatori sociali şi îngrijitori bătrâni

Proiectul se desfăşoară în 20 de localităţi şi oraşe din cele două judeţe. Astfel, în judeţul Gorj proiectul se desfăşoară în Târgu Jiu, Târgu Cărbuneşti, Rovinari, Bumbeşti – Jiu, Arcani, Turceni, Ţicleni, Mătăsari, Drăgoteşti şi Albeni. Cursurile de calificare sunt: operator introducere, validare şi prelucare date, tehnician în hotelărie, mediator social şi îngrijitor bătrâni. „Proiectul se desfăşoară cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. În cadrul acestuia, 370 de persoane au beneficiat de serviciile integrate ale acestui proiect. Dintre acestea, 60 de persoane au fost calificate ca mediatori sociali şi îngrijitori bătrâni la domiciliu, în timp ce 80 de persoane urmează la acest moment cursuri de calificare în alte două meserii care au căutare pe piaţa muncii: tehnician în hotelărie şi operator introducere validare date”, a declarat Sorin Boboc, asistent manager de proiect. Cursurile durează între trei şi cinci luni şi se desfăşoară în Craiova, comuna Afumaţi (Dolj), Ţicleni şi Târgu Jiu. Programele se adresează persoanelor inactive, şomerilor tineri, şomerilor de lungă durată tineri, şomerilor cu vârste peste 45 de ani, precum şi şomerilor de lungă durată. Ele sunt autorizate de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor, absolvenţii primind certificate elaborate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Proiectul “Servicii Integrate pentru Ocupare” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here