Societăţi motrene, amendate pentru munca la negru

174
itm facuta de mineSăptămâna precedentă a fost una de rău augur pentru trei angajatori din municipiul Motru care sfidau legea nedorind să încheie contracte de muncă legale cu cei pe care îi muncesc zilnic.

Cei trei administratori ai firmelor din Motru care au fost sancţionate au ca domeniu de activitate comerţul în magazine şi pieţe agroalimentare. „Angajatorii aveau la muncă fără contracte legale cinci persoane, dintre care două femei, iar pentru acest lucru, inspectorii au aplicat amenzi în valoare de cincisprezece mii de lei”, a declarat Gheorghiţă Cusma, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.
Sancţiuni pe bandă rulantă
Totodată, pentru alte nereguli constatate în urma a altor 12 controale efectuate la diverse firme de pe raza judeţului Gorj, inspectorii de muncă au dat avertismente şi amenzi de 37.000 de lei. În cazul acestora, sancţiunile s-au aplicat pentru nerespectarea termenelor privind depunerea documentelor ce intră în obligaţiile angajatorilor, cum ar fi registrele Revisal, modificarea contractelor de muncă, a ştatelor de plată a salariilor, neevidenţierea sau neplata orelor suplimentare lucrate.
Alţi şase administratori de firme din domeniile industrie, comerţ, construcţii şi transporturi au fost amendaţi săptămâna trecută de către inspectorii din cadrul Compartimentului de Securitate şi Sănătate în Muncă (SSM). „Pentru aceştia, s-au dat amenzi de trei mii cinci sute de lei pentru deficienţe cum ar fi: nepunerea în practică a unor măsuri dispuse de inspectorii ITM la controalele anterioare, instruirea necorespunzătoare a personalului privind utilizarea echipamentelor de protecţie, dar şi pentru nerespectarea măsurilor specifice de lucru”, a adăugat Cusma.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here