SNLO trimite preavizele celor 600 de disponibilizaţi

304

mineriCei 600 de salariaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia care urmează să fie disponibilizaţi în această toamnă vor primi azi preavizele pentru desfacerea contractelor individuale de muncă.

Conform directorului general Daniel Burlan, SNLO va expedia azi preavizele în baza cărora, de pe 29 septembrie, 600 de angajaţi vor rămâne acasă. Aceştia sunt salariaţi care mai au cel mult doi ani până la pensionare şi care, în următoarele 24 de luni beneficiază de măsuri de protecţie socială.

Fiecare miner disponibilizat încasează 29.000 de lei plăţi compensatorii pentru pierderea locului de muncă, iar în fiecare lună mai primeşte un ajutor de circa 1000 de lei, la care se adaugă contribuţiile sociale în baza cărora se vor face pensionările peste doi ani.
Cei 600 de angajaţi provin din activitatea de subteran în mare parte, SNLO propunându-şi ca până în anul 2012 să închidă toate minele de subteran care mai funcţionează în zona bazinului Motru. Societatea va avea după aceste disponibilizări doar 900 de salariaţi în activitatea de subteran, numărul total al angajaţilor urmând să fie de circa 8400.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here