Sindicaliștii din sănătate, semnal de alarmă

869

Sindicaliștii din sănătate spun că 734 de salariaţi sunt confirmaţi cu COVID-19, iar dacă se va menţine ritmul actual de îmbolnăvire, în 30 de zile vor fi infectaţi toţi angajații din sănătate.

”În data de 5 aprilie 2020 erau confirmaţi  pozitiv SARS-CoV-2 un număr de 734 salariaţi din sănătate. 19% din totalul celor infectaţi sunt salariaţi din sănătate. Ritmul în care a crescut zilnic, în medie, numărul salariaţilor din sănătate infectaţi SARS-CoV-2 în ultima săptămână a fost de 22,7% (22,7% în plus faţă de ziua anterioară/zi; în data de 30 martie erau 215 salariaţi infectaţi). Dacă se va menţine acest ritm atunci în 30 de zile vor fi infectaţi toţi salariaţii din sănătate. Având în vedere utilizarea inadecvată a testării, respectiv absenţa testării tuturor salariaţilor, estimăm că numărul real al salariaţilor infectaţi ar putea fi cu un ordin de mărime mai mare”, anunţă Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” .

Ei cer, între altele, asigurarea echipamentelor individuale de protecţie, testarea salariaților din sănătate și a pacienţilor, precum și utilizarea spitalelor cu circuite adecvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here