Sindicaliştii din Sănătate cer deblocarea posturilor

430

Deblocarea posturilor de asistenţi medicali în sistemul sanitar public şi asigurarea finanţării necesare, atât pentru aceste noi posturi, cât şi pentru salarizarea adecvată a acestei categorii de personal constituie, în opinia sindicatelor, o soluţie pentru rezolvarea problemei deficitului de personal din sistem.

Federaţia Solidaritatea Sanitară, la care este afiliat şi Sindicatul „Sănătatea” Gorj, a precizat, într-un comunicat de presă că forţa de muncă ce se ocupă de serviciile de îngrijire acordare în sectorul sanitar public este deficitară (cel puţin 25% mai puţini angajaţi), alcătuită din salariate obosite (de munca suplimentară cu caracter permanent), îmbătrânite (de rămânerea în activitate peste vârsta standard de pensionare), dezamăgite (de nivelul de salarizare), îmbolnăvite (de condiţiile de lucru şi de bolile profesionale).
Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj, spune că „toţi membrii sindicatului se regăsesc în textul transmis de Federaţie, pentru că efectuează sarcini suplimentare funcţiei de bază, lucrând mult sub limita minimă a normativelor de personal, mai ales în rândul infirmierelor. Soluţia ar fi deblocarea posturilor în sistemul sanitar”.
În opinia sindicaliştilor de la Solidaritatea Sanitară, creşterea vârstei de pensionare a asistentelor medicale de la 60 de ani (59 de ani şi 8 luni la ora actuală) la 65 de ani este departe de a putea fi considerată un succes, fiind de fapt “o măsură pompieristică, menită să salveze ceva din dezastrul în care se află această categorie de personal, creat de guvernările din ultimii şapte ani”.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here