Şi Condescu vrea o nouă lege a sportului

252

Preşedintele USMO, Marin Condescu, se numără printre oamenii care doresc ca activitatea sportivă să fie susţinută de noul Guvern. Mai exact, reprezentantul Pandurilor este de părere că oamenii care bagă bani în fotbal trebuie ajutaţi de către stat. Cum sportul este benefic pentru sănătate, mai multe ramuri de activitate s-ar putea încadra drept prioritate naţională, iar finanţatorii ar trebui să nu mai fie “sufocaţi” de taxe.
“Ne trebuie o lege a sportului care să arate clar care sunt avantajele celor care finanţează sportul, care sunt facilităţile. Statul român trebuie, până la urmă, să se ocupe şi de sport, pentru că face parte din sănătate publică şi trebuie să o aibă în atenţie. Tu, ca naţiune, trebuie să te dezvolţi în domeniul acesta, iar a impozita o activitate sportivă, unde se dau nişte salarii pentru o perioadă foarte scurtă, ca şi orice societate în care îşi desfăşoară activitatea omul până la ieşirea lui la pensie, la 64-65 de ani, este o prostie. Toţi jucătorii au o viaţă scurtă de activitate, 10-15 ani, primesc nişte salarii pe care le impozitezi aproape la limita suportabilului”.
Condescu a mai spus că alte ţări s-au trezit la timp, iar sportivii ar trebui să beneficieze de un tratament care să contribuie la climatul de performanţă. “În Turcia, oamenii politici de acolo şi-au dat seama care este soluţia şi au spus că toate activităţile sportive se impozitează cu 15%. S-au afişat deja toate contractele pe site-ul Federaţiei. Nu poţi să impozitezi cu 49% veniturile unui club, că l-ai terminat. Natura juridică a convenţiei civile este codul civil. Nu poţi s-o asimilezi cu contractul individual de muncă. Nu poţi să spui că poţi să-i faci un contract individual de muncă unui jucător din câteva motive care oricum vor încărca foarte mult costurile. Aproape toate meciurile se joacă sâmbăta şi duminica. Conform codului muncii, orice muncă pe care o prestezi în aceste zile se plăteşte dublu. La un moment dat, pot fi şi astfel de procese. Codul muncii spune că trebuie să stai 8 ore la muncă. Ce să faci cu jucătorul 8 ore la teren? Este o altfel de muncă”. Cu toate acestea, omul care conduce Pandurii a mai spus că populaţia trebuie să aibă încredere în noul Executiv. “Trebuie să îi dăm încredere noului Guvern. Dacă pornim cu teama că nimic nu se va schimba niciodată, aşa se va întâmpla. Trebuie să credem că există şi oameni de bună credinţă, iar lucrurile se vor îndrepta”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here