SGA Gorj încă mai face lucrări după inundaţiile de la începutul lui noiembrie

204
Sistemul de Gospodărire al Apelor Gorj traversează o perioadă mai liniştită din punct de vedere al lucrărilor. Angajaţii încă mai au în vedere râurile cu probleme care au provocat inundaţii la începutul acestei luni. “După acele inundaţii, încă ne desfăşurăm programul pe lucrări de întreţinere şi exploatare.

Am intervenit la decolmatarea unor cursuri de apă în zonele Novaci şi Tismana, în prima locaţie intervenind cu piatră din stoc şi saci, iar în cea de-a doua am dorit să limităm zona de inundaţie spre cantonul de apărare”, ne-a declarat Doina Isar, inginer-şef al SGA Gorj.

Totodată, instituţia lucrează la planul tehnic pentru anul 2010, iar prioritate au lucrările unde există risc de inundaţie, localităţile vizate fiind Padeş, Motru, Bumbeşti-Piţic.
SGA Gorj administrează apele din judeţul Gorj din bazinul hidrografic al râului Jiu. Spaţiul hidrografic Jiu administrat are o suprafaţă de 5.577 km2 din 5.860 km2, suprafaţa judeţului Gorj. Lungimea reţelei hidrografice a cursurilor de apă codificate este de 2.143 km, din care în administrare S.G.A. Gorj are 1.890 km.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here