Sezonul asteniilor, Medicii recomandă creșterea aportului de vitamine și plimbări în aer liber

461

Creşterea destul de bruscă a temperaturilor şi semnele de instalare timpurie a primăverii favorizează apariția asteniei. Potrivit medicilor aceasta se tratează cu aport de vitamine şi odihnă. Majoritatea celor afectaţi încearcă să facă faţă situaţiei fără a apela la un medic, dar există numeroase situaţii când o vizită la un specialist este mai mult decât indicată, mai ales că la unele persoane starea de oboseală vine însoţită de o depresie. Medicul Mihai Moisescu spune că perioada asteniei de primăvară poate să dureze o lună de zile.

Calendaristic vorbind, suntem încă în sezonul rece, dar primăvara dă semne de instalare, de câteva zile. Gorjenii au început să resimtă efectele schimbărilor de temperatură. Potrivit specialiştilor, astenia de primăvară este un dezechilibru în organism. Pe parcursul sezonului rece, aportul de vitamine şi minerale scade din cauza dietelor sau alimentaţiei nesănătoase şi astfel efortul depus în acest sezon duce la epuizarea celulelor, care, odată cu începerea primăverii, tind să consume mai multă energie decât produc.

Simptome şi tratament
Simptomele asteniei de primăvară sunt cele de oboseală, iritare, de stare de melancolie, de abatere şi apar din cauza faptului că celulele obosesc. Trecerea bruscă de la sezonul rece la cel cald afectează sistemul nervos central, care duce la apariţia stărilor nervoase, durerilor de cap, oboseală, disconfort şi somnolenţă.
Pentru a trata astenia de primăvară se recomandă consumul de fructe şi legume care aduc un aport important de vitamine şi minerale organismului. “Suntem deja în perioada asteniilor, care durează cam o lună de zile. Astenia de primăvară se tratează cu aport de vitamine, în special vitamina C. Recomand trei-patru comprimate de vitamina C pe zi”, menţionează medicul Mihai Moisescu. De asemenea, trebuie acordată mai multă atenţie odihnei, deoarece în timpul somnului, corpul se reface. Mişcarea face foarte bine corpului şi sunt recomandate plimbările prin parcuri, astfel organismul se va adapta mai uşor schimbărilor apărute odată cu venirea primăverii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here