Sexagenară din Urdari, bătută de o vecină pentru un braț de surcele! Agresoarea a scăpat de urmărirea penală

555

O femeie în vârstă de 67 de ani, din comuna Urdari, susține că în ianuarie a fost victima unei agresiuni în pădurea din localitate. Totul ar fi pornit de la un braț de surcele și o bucată de lemn, luate de Gheorghița Mrejeru din pădurea proprietate personală. Vecina bătrânei este acuzată că ar fi urmărit-o pe vârstnică în pădure, filmând-o cu telefonul mobil, iar la ieșire ar fi bătut-o serios, femeia fiind luată cu ambulanța, medicii legiști dându-i acesteia șase zile de îngrijiri medicale. În cauză Poliția Urdari a întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe, dar în lipsa martorilor dosarul a fost clasat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. 

Prin ordonanță, pe data de 9 ianuarie organele de cercetare penală de la postul de poliție din Urdari au început urmărirea penală pentru infracțiunea de lovire în cazul agresiunii asupra Gheorghiței Mrejeru. O lună mai târziu, deși victima a ajuns la spital, conform certificatului medico-legal, ,,cu piramida nazală ușor tumefiată, gălbui-verzuie, cu șase echimoze gălbui violacee pe fața anterioară a brațului și o tumefiere gălbui violacee pe marginea cubitală a antebrațului drept, cu o tumefiere violacee gălbuie pe fața externă a cotului stâng și acuzând dureri nu numai la nivelul brațului, ci și în stern și hipocondru”, s-a dispus, în iunie, schimbarea încadrării juridice a faptei. Mai mult, pe baza referatului întocmit de polițistul Ion Oiță din Urdari, dosarul a fost clasat.

Ordonanța de clasare a dosarului a fost contestată la Judecătoria Târgu-Jiu, primul termen urmând să aibă loc pe 25 septembrie.

Vecina justițiară și-a făcut dreptate cu mâna ei
,,Vecina mea, cu care mă judec de 14 ani pentru că mi-a intrat abuziv pe proprietate realizând un gard de ciment pe pământul meu, a fost cea care m-a bătut serios pe 9 ianuarie, după ce m-a urmărit în pădure și m-a filmat cu telefonul mobil. Eu când am ieșit cu lemnele din pădure, ea m-a oprit și mi-a spus: <<Stai pe loc că te omor! Stai să vină poliția să vadă că mi-ai furat lemnele>>. Eu nu am vrut să stau pe loc, iar ea m-a luat de spate, mi-a doborât lemnul din spinare, mi-a sucit mâinile, în una eu având un topor, ea având o bardă. Ne-am luptat o perioadă, apoi ea, enervată, a dat cu mine jos într-un ogaș. Am început să strig la ea că sunt operată de inimă, iar ea m-a dat dracu’ cu operația mea cu tot”, a declarat Gheorghița Mrejeru.

Femeia susține că ancheta făcută de comandantul poliției din localitate a fost neprofesionistă, acesta avantajând-o în mod clar pe agresoarea sa, ambii fiind de loc din Negomir.

Femeia povestește că polițistul ar fi luat-o pe neașteptate, din stradă, pentru declarații, abia în vară, spunându-i că declarația o scrie el și o semnează victima.

Oiță a privatizat poliția!
,,Am refuzat să dau declarații după pofta polițistului Oiță care m-a luat din drum, eu trecând cu bicicleta pe lângă postul de poliție, și punându-mă să declar ce voia dumnealui cred. Nu am fost de acord, iar polițistul mi-a spus, când am coborât scara următoarele: ,,Să dea mama dracu’ să te mai prind prin postul de poliție Urdari cu vreo cerere. I-am răspuns: ,,Nu am știut domnule comandant că postul de poliție din Urdari este privatizat, că așa nu mai veneam”, a declarat femeia, pregătită să-l reclame la superiori pe polițistul Oiță.

În ceea ce o privește pe vecină, relațiile dintre cele două sunt la fel de tensionate, mai mult, cea acuzată de agresiune făcându-i și alte șicane și râzând de victima, care a primit acasă ordonanța de clasare a dosarului.
ANAMARIA STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here