Sesiuni de informare pentru fermierii din Gorj

270

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj desfăşoară în perioada 12 februarie – 28 februarie 2014, Campania de informare privind primirea cererilor de sprijin pe suprafaţă.

La acest eveniment, au fost invitaţi şi reprezentanţii altor instituţii judeţene cu sarcini şi atribuţii în agricultură. Este vorba despre Oficiul Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Camera Agricolă Gorj (fosta consultanţă agricolă) şi Direcţia Agricolă Judeţeană.
Scopul acestor discuţii şi dezbateri în rândul fermierilor, vizează implementarea şi gestionarea corespunzătoare a schemelor de plăţi şi măsurilor de sprijin financiar ce se vor derula în anul 2014, anul tranziţiei către Noua Politică Agricolă Comună – 2014 – 2020.
“Având în vedere obiectivul comun al instituţiei noastre cât şi al fermierilor, de accesare a fondurilor europene şi din bugetul naţional, pentru dezvoltarea şi restructurarea agriculturii, revitalizarea economiei rurale şi accesarea semnificativă a acestor fonduri cu respectarea prevederilor legale, Centrul judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, informează că în perioada 12 – 28 februarie 2014, în baza unei planificări prealabile, transmis către autorităţile publice locale şi publicată pe site-ul instituţiei, vor avea loc sesiuni de informare şi instruire a fermierilor cu referire la derularea campaniei de plăţi pe suprafaţă, 2014.
Luni, 17.02.2014, ora 12,00 va avea loc în Comuna Runcu, la Căminul Dobriţa, sesiunea de informare şi instruire a fermierilor cu privire la perioada de depunere a cererilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2014, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, precum şi pachetele financiare de sprijin ce pot fi accesate în cadrul măsurilor de sprijin pe suprafaţă”, a precizat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here