Serviciile AJOFM, mană cerească pentru sute de şomeri din Gorj

338

AJOFM 3Programele oferite lună de lună de reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au prins bine şomerilor din judeţul nostru. Mulţi dintre ei au fost fie consiliaţi, fie încadraţi în câmpul muncii, fie ajutaţi datorită unor diverse programe guvernamentale.

 

Drept urmare, Romeo Chiriac, directorul executiv al instituţiei spune că în primele patru luni ale acestui an, un număr de 134 de persoane au fost încadrate în câmpul muncii ca urmare a acordării serviciilor de informare şi consiliere. “Serviciile de informare şi consiliere profesională au vizat cu precădere categoriile de persoane cu probleme serioase de integrare pe piaţa muncii. De ele au beneficiat 567 de persoane cu vârsta sub 25 de ani, 822 aveau vârsta cuprinsă între 25 şi 35 ani, 1.010 aveau până în 45 ani, 726 peste 45 de ani, 1.636 au fost şomeri neindemnizaţi, 52 de etnie rromă şi 160 şomeri de lungă durată. De asemenea, au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională patru persoane cu dizabilităţi. Din totalul de 3.125 de persoane consiliate pe parcursul anului 2012, au primit recomandare pentru a urma un curs de calificare un număr de 658 de persoane, iar 283 au fost cuprinse la o astfel de măsură”, a declarat Romeo Chiriac.

Alocaţii pentru şomeri

În scopul prevenirii şomajului de lungă durată şi stimulării şomerilor de a se încadra în muncă înainte de expirarea perioadei de indemnizare, AJOFM Gorj a acordat în intervalul 1 ianuarie – 30 aprilie, alocaţii pentru un număr de 49 şomeri (16,33 % faţă de programul pe 2012), din care 35 sunt femei. Din cei 49 şomeri beneficiari de alocaţii ce s-au încadrat înainte de expirarea perioadei de şomaj, 13 sunt absolvenţi beneficiari de indemnizaţii de şomaj 100%. Structura pe grupe de vârstă a persoanelor beneficiare de alocaţii pentru încadrarea înainte de expirarea indemnizaţiei de şomaj se prezintă astfel: cinci persoane au vârsta mai mică de 25 ani, 24 de persoane au vârsta cuprinsă între 25 şi 35 ani, 13 au până în 45 de ani, 7 peste 45 de ani şi 3 au vârsta trecută de 50 ani.

“De asemenea, un alt program care a prins bine şomerilor gorjeni a fost cel de stimulare a mobilităţii geografice a forţei de muncă. Acesta a contribuit la ocuparea a 24 persoane (10,91% faţă de programul pe 2012) de la nivelul judeţului nostru, din care: 22 persoane prin încadrarea în altă localitate cu schimbarea domiciliului (persoanele au beneficiat de primă de instalare) şi alte două au fost încadrate într-o localitate la distanţă de peste 50 km faţă de domiciliu”, a mai spus directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here