Serie de proteste ale angajaților CEO!

512

Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, organizează noi proteste, în zilele de 13 și 15 octombrie, pentru reducerea vârstei de pensionare în cadrul CE Oltenia, separat de cele patru federații sindicale.

Începând cu data de 1 septembrie, angajații CE Oltenia trebuie să fie încadrați în grupa specială de muncă, în baza legii 197/2021.
În caz contrar, șefii companiei vor avea plângeri penale: „Aștept primul fluturaș… Dacă nu ne-au inclus în grupa specială, le voi face plângeri penale!”, a declarat Nicu Bunoaica.
Acesta a mai făcut un anunț, și anume că îi cheamă la proteste pe salariații din cariere și termocentrale fără liderii de federații – acuzați că au confiscat protestele, fără să deblocheze legea pensionării în condiții speciale. „Vom intra și în greva foamei, la București!”, a mai spus liderul sindical.

,,Puneți presiune!”
De partea cealaltă, Manu Tomescu anunță că protestele vor continua și în țară: ,,Dacă suntem uniți, și din ce în ce mai mulți și mai hotărâți, sunt sigur că împreună vom reuși să DEBLOCĂM legea 197!
Colegii din Iași, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Hunedoara și din alte județe din țară, faceți și voi la fel! Organizați-vă și puneți presiune publică pe liderii politici de la voi din județe!
Și parlamentarii voștri ne-au votat și ne-au adoptat legea 197/2021! Cereți-le să oprească urgent ABUZUL Guvernului României și să aplice legea 197, în spiritul pentru care a fost creată, votată, adoptată, promulgată și publicată în Monitorul Oficial!”
M.C.H

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here