Senatorul Greblă: “Bălăşoiu este o soluţie pentru preşedinţia CEO”

207

DSCN2521Senatorul PSD, Toni Mihail Greblă îl vede potrivit pentru funcţia de preşedinte al Complexului Energetic Oltenia(CEO) pe directorul Complexului Energetic (CE) Craiova, Constantin Bălăşoiu. Asta, chiar dacă Bălăşoiu este susţinut în funcţie de PDL, fără a avea însă adeziune la acest partid.

În acelaşi timp, Greblă susţine că nu este de acord cu managementul privat ce urmează a fi pus la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).

Toni Greblă nu vrea management privat la SNLO deoarece, în opinia sa, în toată literatura de specialitate nu ar exista sintagma de management de stat şi management privat. Greblă crede că managementul poate fi doar de două feluri, bun sau prost. În acelaşi timp, Greblă susţine menţinerea actualilor directori la cârma unităţilor care ar urma să compună SNLO şi punerea în fruntea CEO a lui Constantin Bălăşoiu, directorul CE Craiova. “Bălăşoiu este o soluţie şi în continuare, este unul dintre cei mai buni specialişti în materie energetică. (..)Bălăşoiu nu este înscris în niciun partid politic, a fost directorul general al Termoelectrica pe vremea tuturor Guvernelor, este un foarte bun specialist chiar şi fără să participe la acţiuni de partid. Dânsul este o raritate, dar dacă ai un manager foarte bun este păcat să îl schimbi cu un simplu membru de la partidul tău”, a declarat Greblă. De asemenea, Greblă a luat poziţie anti management privat şi în Senatul României. Senatorii din Comisia pentru administraţie au întocmit, astfel, marţi, raport de admitere cu amendamente propunerii legislative privind posibilitatea contractării unui management privat pentru întreprinderi publice. Propunerea legislativă a primit un aviz favorabil şi din partea Comisiei economice din Senat. Cu toate acestea, senatorul Toni Greblă, în calitate de preşedinte al Comisiei Juridice a declarat că propunerea legislativă nu a primit avizul Comisiei Juridice, aceasta fiind respinsă în unanimitate.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here