„Semnificaţia Sărbătorilor Pascale” pentru copiii din Casa de tip familial Răchiţi

336

Sărbătorile pascale, unul dintre cele mai importante momente de peste an, marchează învierea mântuitorului Isus Hristos care astfel, i-a răscumpărat pe cei vii de sub jugul păcatului și a reușit să-i împace cu Dumnezeu. Această sărbătoare este întâmpinată cu sufletele deschise, curate, pline de bucurie și de  beneficiarii de la Casa de tip familial destinată protecției rezidențiale pentru copiii cu dizabilități Răchiți. Pentru ca acest moment să fie marcat cum se cuvine, beneficiarii Casei de tip familial destinată protecției rezidențiale pentru copiii cu dizabilități Răchiți și elevii Școlii Generale Runcu au desfășurat un program artistic intitulat sugestiv ,,Semnificația Sărbătorilor Pascale”. Programul a avut loc în clubul CTF Răchiți și desfășurat în cadrul celei de-a treisprezecea activitate. De asemenea, elevii Școlii Generale Runcu, au dăruit copiilor din CTF Răchiți cozonaci, iepurași de ciocolată, suc şi altele.
Parteneriat cu Şcoala Runcu

146Activitatea „Semnificaţia Sărbătorilor Pascale” a fost derulată în baza Parteneriatului de colaborare între cele două instituții – Casa de tip familial Răchiţi şi Şcoala Generală Runcu – și a  fost coordonată din partea Școlii Generale Runcu de către prof. Liliana Florea,  director prof. Daniel Giorgi, iar din partea Casei de tip familial Răchiți de către  Valentina Stroe, educator. Scopul acestui parteneriat este de a stimula creativitatea prin intermediul literaturii și artelor plastice, promovarea comunicării între elevi și beneficiari, dezvoltarea colaborării între cadrele didactice și personalul de specialitate de la Casa de tip familial Răchiți în cadrul unor activitati extracurriculare.
Prin implicarea ambelor părți în cadrul acestor activități, se poate realiza incluziunea care are ca finalitate integrarea acestor copii de la Casa de tip familial Răchiți.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here