Selecţie la Târgu-Jiu pentru angajarea de culegători de mazăre în Danemarca şi Portugalia

211

La Târgu-Jiu se va organiza în luna decembrie o selecţie de personal care doreşte şi îndeplineşte condiţiile cerute de un angajator danez care oferă contracte pentru 200 de culegători de mazăre în Danemarca şi Portugalia.

O nouă ofertă pentru munca în agricultură în străinătate este pusă la dispoziţia persoanelor din Gorj. Danemarca recrutează 200 de culegători de mazăre, dintre aceştia 100 vor munci într-o fermă din Portugalia, deţinută de angajatorul danez. Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse ţări, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea şi încrederea reciprocă între lucrători. Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim pe lună pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro. Dacă se culeg mai mult de 1.950 kg în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kilogram cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislaţiei portugheze. Cazarea se face în case echipate cu toate utilităţile. Taxa de cazare plătită de lucrător pe lună este de 100 – 120 euro, incluzând utilităţile. Transportul dus-întors România-Portugalia este în responsabilitatea lucrătorului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de angajator. Lucrătorii din Danemarca vor fi cazaţi în rulote, dotate cu bucătărie, baie şi maşini de spălat. Contractul este pe perioada martie-iunie 2018, pentru lucrătorii de la ferma din Portugalia, şi iunie-octombrie pentru Danemarca. Programul de lucru este de 30-40 de ore, şase zile pe săptămână. Termenul limită până la care se pot depune CV-urile este 3 decembrie 2017. Cei interesaţi trebuie să aibă cunoştinţe minime de engleză. La selecţia care se va desfăşura în luna decembrie, la Târgu Jiu şi Slobozia, vor participa doar gorjenii preselectaţi de către consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Şi Polonia face recrutări
De asemenea, prin intermediul reţelei de ocupare EURES România, o firmă din Varşovia, Polonia, caută vânzător şi specialist în servicii clienţi, vorbitori de limba română. Sunt necesare abilităţi avansate de comunicare şi dezvoltare personală, încredere în sine, responsabilitate pentru sarcinile încredinţate, motivare şi angajament, creativitate, rezistenţă la stres. Salariul este de 3.500 de zolţi pe lună, contractul este pe perioadă nedeterminată, însă după o perioadă de probă. Angajaţii au program individual flexibil, orar de lucru flexibil, între orele 8.00-21.00, posibilitatea de a lucra la birou (în centrul Varşoviei) sau de acasă. Se acordă bonusuri pentru rezultate bune. Se lucrează într-o atmosferă prietenoasă. Totodată, angajaţii au posibilitatea de a se dezvolta şi promova. Pe lângă cunoştinţe bune de vorbit şi scris în română, se cere engleză sau poloneză. Oferta de lucru este valabilă până pe 31 decembrie 2017.Persoanele interesate de aceste oferte vor trebui să treacă în prealabil pe la consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj pentru a se înregistra în baza de date şi a fi îndrumate ce au de făcut. Pentru a se înregistra în baza de date a serviciului EURES, doritorii gorjeni trebuie să se prezinte la sediul AJOFM Gorj cu un dosar care să conţină cazierul judiciar, o adeverinţă de la medic «apt de muncă, clinic sănătos» şi buletinul.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here