Ședință de urgență pentru respingerea unui proiect. Senator de Gorj: Este regretabil!

1659

Senatorii s-au întrunit, miercuri, într-o ședință de plen de urgență pentru a respinge proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc, după ce acesta a trecut de Camera Deputaților fără dezbatere sau vot.
„În calitate de președinte al Comisiei pentru Administrație Publică din Senat, am respins, astăzi (miercuri – n.red.), proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, acordând inițiativei UDMR Raport de respingere! Senatul este cameră decizională în acest caz, iar proiectul legislativ încalcă flagrant Constituția României”, a precizat senatorul PSD de Gorj, Florin Cârciumaru.
Potrivit proiectului, Ținutul Secuiesc, care ar urma să fie compus din județele Covasna, Harghita, precum și „scaunul istoric Mureș”, ar avea un președinte cu mandat de patru ani.
Proiectul a trecut de Camera Deputaților fără dezbatere sau vot. „Este regretabil că s-a ajuns în această situație din cauza neîntrunirii la timp a Plenului Camerei Deputaților și nu s-au putut desfășura ședințe fixe în perioada în care s-a împlinit termenul de adoptare tacită pentru această lege, adică fără vot. (…) Poate că dacă liberalii infectați de COVID nu se plimbau nestingheriți prin Parlament, activitatea la Camera Deputaților ar fi decurs normal și nu s-ar mai fi ajuns la adoptarea tacită a acestui proiect legislativ. Însă cert este că proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc, niciodată nu va fi adoptat de Parlament!”, a conchis Cârciumaru.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Tocmai pe ăsta v-ați găsit să-l întrebați?! Ăsta, toată viața lui de politruc roșu a favorizat, ilegal, minoritatrii, creând mafia locală. Nu vă întrebați de ce refuză să vorbească cu ziariștii de la București?! că, aici, la Gorj, era pupat (și încă mai insistați) des din spate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here