Secție de votare, desființată în Gorj

1299

În județul Gorj au fost amenajate 331 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale de luna viitoare. „Ca o noutate față de anii trecuți, nu sunt 332 de secții de votare, ci cu una mai puțin, 331. Mă refer la secția 248 de la Mătăsari, care a fost desființată”, a anunțat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.
Campania electorală aferentă primului tur de scrutin a început la 12 octombrie şi se încheie la 9 noiembrie, ora 7.00. În perioada următoare va avea loc desemnarea președinților și locțiitorilor secțiilor de votare. „Urmează apoi instruirea președinților, locțiitorilor și a operatorilor de calculator”, a mai anunțat Belteu.
Până la cel târziu 8 noiembrie, primarii au obligaţia de a întocmi şi tipări listele electorale permanente, în două exemplare. Zilele votării pentru prezidenţiale sunt, pentru alegătorii care votează pe teritoriul ţării, 10 noiembrie (primul tur de scrutin) şi 24 noiembrie (al doilea tur).
Alegătorii din afara ţării au posibilitatea, în premieră, să voteze pe parcursul a trei zile consecutive, 8-10 noiembrie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here