Se pot reînregistra gratuit la Registrul Comerțului

892

Persoanele fizice autorizate (PFA) și întreprinderile individuale (II), care derulau proiecte pe fonduri europene și care au fost radiate din oficiu din cauza expirării termenului de reducere a codurilor CAEN, se pot reînregistra gratuit pentru a-și continua activitatea. Toate autorizațiile obținute anterior rămân valabile.

Astfel, PFA-urile și II-urile care au fost radiate din oficiu au posibilitatea solicitării înregistrării în registrul comerțului și a autorizării funcționării la oficiile registrului comerțului de pe lângă tribunale sau, după caz, prin intermediul birourilor de asistență și reprezentare constituite la nivelul primăriilor.
Beneficiarii PNDR se pot reautoriza cu păstrarea denumirii anterioare și a codului unic de înregistrare, solicitare care trebuie menționată în mod expres în cererea de înregistrare. Ulterior, vor fi semnate acte adiționale la nivelul Oficiilor Județene și Centrelor Județene ale Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Solicitarea noii înregistrări în registrul comerțului se face prin completarea unui formular tipizat, după rezervarea denumirii firmei. Operațiunile menționate mai sus se realizează fără plata vreunei taxe.
În Gorj, peste 850 de PFA-uri și II-uri, care fuseseră înființate înainte de 17 ianuarie 2018 și care aveau mai mult de 5 clase CAEN, respectiv, 10 clase CAEN au fost radiate pentru că nu s-au conformat acestor limite.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here